Rektor på NTNU, Gunnar Bovim, får en travel høst da han skal møte i seks ulike styrer. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

NTNU-rektor Bovim med fem styreverv verdt 741.000 kroner

Verv. NTNU-rektor Gunnar Bovim har styreverv som tilsvarer honorarer på 741.000 kroner i året, selv etter at han nå trekker seg som styremedlem i Bergens forskningsstiftelse.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Torsdag 3.mai ble det klart: Foretaksmøtet i Innovasjon Norge oppnevnte NTNU-rektor Gunnar Bovim til ny styreleder for de neste to årene.

Ved siden av en krevende toppjobb ved landets største universitet hadde rektoren per torsdag seks styreverv: Styreleder i Innovasjon Norge, styreleder ved Oslo universitetssykehus, leder for divisjonsstyret for samfunn og helse i Norges forskningsråd, styremedlem i hovedstyret i Forskningsrådet og han er styremedlem i Trondheim symfoniorkester. I tillegg var han medlem av styret i Bergens forskningsstiftelse.

Jeg skal ikke underslå at det er mye arbeid med styrevervene, for det er arbeid med dette.

Gunnar Bovim

Trekker seg fra Bergens forskningsstiftelse

Etter at Khrono snakket med ham om styrevervene torsdag ettermiddag, har Bovim nå bestemt seg for å trekke seg fra styret i Bergens forskningsstiftelse.

Stiftelsen, som er opprettet av Trond Mohn, har fire styremøter i året.

Dersom Bovim skulle fortsatt med alle nåværende styreverv gjennom hele 2019 ville det blitt 38 styremøter i året, i tillegg til NTNUs egne sju (hvor to går over to dager).

Forskningsrådet avsluttes 2019

Bovim sitter i to styrer i Norges forskningsråd (NFR) som han er ferdig med til nyttår. Altså faller NFR-styremøtene (12 stk) bort neste år, men høsten 2018 kan bli en travel styreperiode for rektoren, da han skal møte i seks ulike styrer, inklusiv sitt eget styre på NTNU.

— Hvor mye får du nå i samlet styrehonorar for alle styrevervene?

— Totalsummen er 741.300 kroner fra jeg tiltrer styrevervet i Innovasjon Norge. Denne høsten, på grunn av overlapp av flere styrer, er styreoppgavene mer omfattende enn de blir fra 2019, sier han.

Bovims rektorlønn var i 2015 1,7 millioner kroner.

741.000 i styrehonorar

Fra NTNU får Khrono opplyst størrelsen på styrehonorarene: 309.000 kroner i året (innstilling fra Innovasjon Norge), 262.300 kroner i året for styrelederjobben ved Oslo universitetssykehus og 155.000 kroner i året for de to styrevervene i Forskningsrådet. Han har også 15.000 kroner i året som styremedlem i Trondheim symfoniorkester. Dette tilsvarer samlet 741.00 kroner i året.

I tillegg har Bovim inntil i dag hatt 75.000 kroner i året som styremedlem i Bergens forskningsstiftelse.

Mye arbeid med styreverv

— Døgnet har bare 24 timer selv for en rektor, hvor mye tid skal du bruke på styrevervene dine?

— Det er vanskelig, for ikke å si umulig, å si. Jeg skal ikke underslå at det er mye arbeid med styrevervene, for det er arbeid med dette, sier Bovim til Khrono.

Han forteller også at han fikk henvendelse om styreledervervet i Innovasjon Norge mens han var på reise i Kina.

— Valgkomiteens forespørsel ble fulgt opp av Nærings- og fiskeridepartementet og Kunnskapsdepartementet, som ønsket at jeg skulle ta på meg dette vervet, sier Bovim.

NTNU ba om styreplass

— I tillegg hadde vi noen telefonkonferanser i rektoratet før jeg takket ja, og vi fant at sammen skulle vi klare å få til totaloppgavene, sier Bovim.

Til Khrono forteller Bovim at NTNU selv hadde bedt om å få en styreplass i Innovasjon Norge.

— Vi foreslo ikke at jeg skulle sitte i styret i Innovasjon Norge. Men NTNU er opptatt av kunnskapstriangelet forskning, undervisning og innovasjon. Og vi mente det var viktig at styret i Innovasjon Norge kunne nyte godt av kompetansen fra NTNU, sier han.

Krav i lønnsavtalen

Da rektoren høsten 2016 også takket ja til å bli styreleder i Oslo universitetssykehus, kom det fram at han hadde dette som et krav i den nye lønnsavtalen sin med staten.

Bovim er den eneste universitetsrektoren som er på statens lederlønnssystem. Dengang sa Bovim at det ikke ville være noe negativt for NTNU å få en tydeligere stemme i hovedstaden.

Fakta

Bovims styreverv:

  • Styreleder i Innovasjon Norge
  • Styreleder ved Oslo universitetssykehus
  • Leder for divisjonsstyret for samfunn og helse i Norges forskningsråd
  • Styremedlem i hovedstyret i Forskningsrådet
  • Styremedlem i Trondheim symfoniorkester
  • Styremedlem i Bergens forskningsstiftelse (inntil fredag formiddag, da han varslet at han trekker seg)
Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS