NTNU tilbyr jobb til tre kvinnelige filosofer

Leder for institutt for filosofi og religionsvitenskap ved NTNU er glad for at kvinneandelen nå øker, etter at de i fjor ansatte ti menn på en gang.

— Vi tok med oss flere ting videre fra komiteens rapport, sier dekan ved Det humanistiske fakultet, NTNU, Anne Kristine Børresen.

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Folk reagerte med vantro da det for litt over et år siden ble kjent at NTNU valgte å ansette ti menn i ti stillinger i filosofi på en gang. Dette til tross for at 43 kvinner søkte på stillingene innenfor det allerede mannsdominerte fagmiljøet filosofi.

Universitetsavisa skriver fredag at i midten av neste uke får fire filosofer tilbud om jobb: Tre er kvinner og én er mann. En av kvinnene får tilbud etter bruk av kallelse — altså uten forutgående kunngjøring.

Det humanistiske fakultet utlyste inntil fem nye stillinger med søknadsfrist 15. desember i fjor.

Dekan ved Det humanistiske fakultet, Anne Kristine Børresen sier til avisen at hun er glad for at de har tre kvinner blant de fire som nå får tilbud om stillinger.

Total kvinneandel har økt

Siden de kontroversielle ansettelsene i fjor har en uavhengig komité gjennomgått prosessen, og NTNU har altså lyst ut nye stillinger i faget, med mål om å bedre kjønnsbalansen.

Rapporten konkluderte med at «Disse ansettelsene har ikke bare forsterket den eksisterende kjønnsubalansen innenfor filosofifaget, men sementert situasjonen for lang tid framover.»

— Vi tok med oss flere ting videre fra komiteens rapport, sier Anne Kristine Børresen.

Instituttet har også ansatt en kvinnelig filosof i et vikariat i Trondheim. Hun vikarierer for Siri Granum Carson som nå er direktør ved NTNU Havrom.

— I tillegg har vi tilsatt flere kvinner på forskningsprosjekter. Den totale kvinneandelen blant våre ansatte har dermed økt ganske mye, og det er vi svært glade for, sier leder ved Institutt for filosofi og religionsvitenskap ved NTNU, Erling Skjei, i en pressemelding.

Mange ansettelser på grunn av mer ex.phil.

Dekan ved Det humanistiske fakultet, NTNU, Anne Kristine Børresen, sa i september i fjor at:

— Akkurat i denne tilsettingsprosessen skjedde det en rekke uheldige ting. Nettopp fordi vi ikke var fornøyde tok vi nå tak i det. Jeg ber om å bli trodd på at dette virkelig er en sak vi ønsker å lære av og komme til bunns i, sier hun.

Grunnen til alle nyansettelsene er at ex.phil.-tilbudet til NTNU har måttet øke i omfang grunnet fusjonen. Institutt for filosofi og religionsvitenskap lyste derfor først ut de ti stillingene i fjor, og var deretter var på jakt etter fire universitetslektorer og en førsteamanuensis.

Hvis de fire personene takker ja, skal de undervise i ex.phil. En av dem vil også undervise i fagstudiet i filosofi.

Det er snakk om én stilling som førsteamanuensis i Trondheim, én som universitetslektor i Trondheim, én som universitetslektor i Ålesund og én som universitetslektor i Gjøvik, heter det i NTNUs pressemelding.

Powered by Labrador CMS