Halvannen time etter styrevedtaket var det kakefest med nyvalgt rektor Frank Reichert i spissen ved Unviersitetet i Agder. Foto: Tor Martin Lien, UiA

Agder-rektor godkjent

Et delt styre ved Universitetet i Agder har godkjent valgresultatet som gjør at Frank Reichert overtar som rektor fra årsskiftet.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Med åtte mot tre stemmer har universitetsstyret avvist to klager på hvordan rektorvalget ble gjennomført ved Unviersitetet i Agder i slutten av mai. Det betyr at Frank Reichert overtar etter Torunn Lauvdal som rektor ved UiA 1. januar 2016.

Klagene på gjennomføringen av valget er tidligere behandlet i valgstyret, som enstemmig gikk inn for å godkjenne valgresultatet. Frank Reichert vant valget over motkandidaten Sigbjørn Sødal med bare fem stemmers overvekt.

Les også:

Tre stemte mot

Tre styremedlemmer stemte mot å godkjenne valgesultatet. En av dem er eksternt styremedlem, advokat Bjørn Stordrange, som fremmet forslag om fullt nyvalg med helt ny kandidatutlysning. Han argumenterte med at ingen er blitt nektet å stemme, men at manuelle stemmer ikke kan telle ifølge valgreglementet som forelå og stemmeinformasjonen som ble gitt. Dermed fulgte han argumentasjonen til klagerne, som mente at valgresultatet måtte forkastes fordi fem stemmer var avgitt manuelt i lukket konvolutt, og ikke elektronisk.

Også førsteamanuensis Frøydis Vik, som er valgt av tilsatte i undervisnings- og forskerstilling, og stipendiat Marianne Skreden, valgt av midlertidig tilsatte i undervisnings- og forskerstilling, så det slik, ifølge uia.no.

Finner ikke feil

Vedtaket i universitetsstyret ble gjort etter en debatt på en og en halv time, og flertallet gikk inn for universitetsdirektørens innstilling. I vedtaket står det at styret ikke finner at det er gjort feil i forbindelse med forberedelse til eller gjennomføring av valget som kan ha hatt betydning for valgutfallet. 

Styret ber også universitetsdirektøren om å foreslå endringer av valgreglementet og å gjennomgå administrative rutiner for ansattes tilgang til universitetets datasystemer med sikte på å unngå de problemstillinger som er reist i klagene ved fremtidige valg.

Det ble avgitt totalt 2010 stemmer under valget, av disse fem manuelt.

Ny direktør

På samme møte i universitetsstyret ble det ansatt ny universitetsdirektør. Hun heter Seunn Smith-Tønnessen og har siden 2007 vært assisterende universitetsdirektør ved UiA. Smith-Tønnessen er utdannet siviløkonom fra Agder Distriktshøgskole, og hun har vært tilsatt ved Universitetet i Agder siden 1995. De første tre årene var hun fakultetsdirektør ved Fakultet for helse- og idrettsvitenskap, og hun var deretter økonomidirektør fra 1998 til 2007, ifølge en melding på uia.no.

Smith-Tønnessen vil etterfølge dagens universitetsdirektør Tor A. Aagedal som fratrer etter eget ønske og går over i en rådgiverstilling.

 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS