nord universitet

Ny sjef for Nesna-prosjektet

Nord universitet har fått på plass ny leder som skal utvikle studietilbudet i Nesna.

Jan-Oddvar Sørnes har fått jobben med å lede arbeidet med Nesna studiested videre. Sørnes er også kjent som president i Norges Cykleforbund.
Publisert Oppdatert
Fakta

Høgskolen i Nesna

 • Høgskolen ble etablert som Nesna lærerskole i 1918, og feiret i 2018 sitt 100 års jubileum.
 • I 1994 hadde høgskolen 719 registrerte studenter, og på det meste i 2015 var det 1339 registrerte studenter.
 • Høgskolen hadde hovedcampus på Nesna i Helgeland (Nordland), i tillegg studiesteder i Mo i Rana (ikt-studier) og Sandnessjøen (sykepleie). De hadde også et betydelig innslag av utenlandsstudier som også ble kalt «badestudier».
 • De såkalte «badestudiene» opphørte i 2015. Dermed gikk studenttallet fra 1339 i 2015 til 453 i 2016.
 • Høgskolen fusjonerte med Nord universitet i 2016.
 • I juni 2019 ble høgskolen vedtatt nedlagt. Da var 653 studenter registrert, 418 på deltid, 185 på heltid.
 • I stortingsvalgkamp i 2021 var Nesna et symbol på distriktsutdanning og viljen til å satse på dette.
 • 13.oktober 2021 kom Hurdalsplattformen fra regjeringen der det heter at de vil gjenopprette et fullverdig høgskoletilbud på Nesna.
 • 8. november 2021 kom tilleggsproposisjonen der løftene ad Nesna er minimalisert.
 • 1. desember forteller Ola Borten Moe til Stortinget at hans løsning er ikke egen høgskole i Nesna, men at han har bedt Nord universitet gjenåpne studiestedet.
 • 29. april 2022: At det skal være utdanning i Nesna sikres gjennom en kongelig resolusjon.
 • Sommeren 2022: Det viser seg at mange av søkerne til lærerutdanningene i Nesna ikke var kvalifisert. Opptakstall for GLU 1-7 er lavt.

Professor Jan-Oddvar Sørnes er engasjert i stillingen som prosjektleder for utviklingsprosjektet på Nesna.

Sørnes, som opprinnelig er fra Brønnøysund, er professor ved Handelshøgskolen på Nord universitet. Han starter i stillingen 15. oktober, heter det i en pressemelding fra Nord universitet.

— Vi er veldig godt fornøyde med å få på plass ny dyktig prosjektleder så raskt, sier rektor Hanne Solheim Hansen i pressemeldingen.

Hun understreker at Sørnes, som leder av en av delprosjektene, har vært engasjert i utviklingsprosjektet helt fra starten av.

— Vi får også veldig god overlapping all den tid Siv Dagny Aasvik skal fortsette i prosjektet fram til desember som en ekstra ressurs når Sørnes overtar i midten av neste måned, sier rektor ved Nord universitet.

— Engasjerer meg

Den nye prosjektlederen har sin utdanning fra NTNU, University of Texas at Austin, Michigan State University og University of Idaho. Han har vært professor ved Handelshøgskolen Nord i Bodø siden 2015 og har hatt flere faglige bi-stillinger i inn- utland, og var i tidsrommet 1992-2000 bl.a. i rektors stab.

— Nesna-prosjektet engasjerer meg både som helgelending og som Nord-ansatt. Jeg er glad og stolt over å få ta stafettpinnen videre i prosjektet. Fram til nå har jeg ledet delprosjektet som jobber med markedsføring og kommunikasjon rundt rekruttering av studenter og fagfolk til Nesna, sier Jan-Oddvar Sørnes, til nord.no.

Tror på prosjektet

Sørnes har blant annet vært leder for internasjonalt kontor, og har hatt oppgaver innen etter-og videreutdanning og e-læring. Han satt som ansattrepresentant i styret for Universitetet i Nordland i perioden 2011-2015. I tillegg er han er en aktiv forfatter, og har veiledet godt over hundre bachelor- og masteroppgaver og doktoravhandlinger, heter det i pressemeldingen.

Sørnes har god tro på at utviklingsprosjektet, som skal leveres til rektor ved Nord universitet i mai 2023, vil komme opp med interessante løsninger.

— Jeg har fulgt prosjektet helt siden oppstarten og vet at det jobbes godt i flere av delprosjektene og jeg gleder meg til å lede prosjektet som har som hovedoppgave å bidra til et bærekraftig og attraktivt studiested, sier Jan-Oddvar Sørnes.

Powered by Labrador CMS