Dekan Avdeling for Økonomi- og ledelsesfag, Peer Jacob Svenkerud. Foto: Høgskolen i Innlandet

Tilbyr ny master i digital ledelse

Ny master. Høgskolen i Innlandet har fått godkjent en ny siviløkonomutdanning – master i økonomi og ledelse med en fordypning i digital ledelse og økonomisk analyse.

Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Master i økonomi og ledelse med hovedprofil digital ledelse og business analytics tar for seg hvordan ledere kan gjøre nytte av de store datamengdene om blant annet kunder, markeder og interne forhold i virksomheten, som moderne teknologi og digitalisering fremskaffer.

— Dette er det første siviløkonomstudiet med en slik tilnærming, sier Bård Tronvoll som er professor i markedsføring ved Høgskolen i Innlandet, i en pressemelding fra Høgskolen i Innlandet.

— Vinnerne ser digitalisering som en ressurs

Dette er et helt unikt nytt studietilbud for ledere, og det første i sitt slag etter det vi har klart å finne fram til.

Peer Jacob Svenkerud

Tronvoll trekker fram at ved hjelp av kraftige og stadig mer sofistikerte analyseverktøy kan ledere få støtte til å gjøre kompliserte beslutninger om forretningsdriften som gjør det mulig å forbedre de strategiske posisjonene og de operasjonelle ytelsene, og han er tydelig på at disse utfordringene krever en tung lederutdanning.

— Vinnerne i fremtidens arbeidsliv ser digitalisering som en ressurs som kan brukes til å få til positive endringer. Taperne ser digitalisering som et nødvendig onde. Det handler om å ta styringen eller å bli styrt, mener Tronvoll.

Unikt studietilbud

Peer Jacob Svenkerud er dekan på avdeling for økonomi og adminstrasjon ved Høgskolen Innlandet.

— Dette er et helt unikt nytt studietilbud for ledere, og det første i sitt slag etter det vi har klart å finne fram til, sier en fornøyd dekan til Khrono.

Han poengterer at dette først og fremst er en studie i ledelse der man titter inn i teknologiverdenen, ikke et teknologiskifte.

— Bedrifter og ledere som tar inn over seg den digitale transformasjon og endringer vil stille med et stort fortrinn. Dette studiet vil gjøre ledere i stand til å ta slike grep, og vi forventer stor interesse, sier Svenkerud.

Samarbeider med eksterne - SSB og Telenor

Deler av studiet skal legges til Høyskolestiftelsen på Kongsvinger.

Høgskolen har fått med Statistisk Sentralbyrå og Telenor som samarbeidspartnere og får til tilgang på dybdekompetanse på store datamengder og teknologi.

— Dette er noe studentene og fagmiljøet vil kunne dra stor nytte av.

I pressemeldingen legger høgskolen til at siden godkjenningen fra NOKUT lot vente på seg er søknadsfristen til den nye masterutdanningen satt til 1. juni.

Fakta

Ny master ved Innlandet

Master i økonomi og ledelse (siviløkonom) er en dybdemaster på 120 studiepoeng, med 2 års normert studietid på heltid og 4 års normert studietid på deltid.

Det er 25 studieplasser.

Kandidater fra Master i økonomi og ledelse (siviløkonom) fra Høgskolen i Innlandet vil ha en kjernekompetanse innen strategisk ledelse, markedsføring og økonomistyring.

Studentene spesialiserer seg gjennom å velge en av studiets tre hovedprofiler:

  • digital ledelse og business analytics,
  • markedsføringsledelse eller
  • økonomistyring.

Kilde: Høgskolen i Innlandet

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS