Helene Olafsen trives som andreårsstudent på grunnskolelærerutdanningen ved Høgskolen i Oslo og Akershus. Men ulike prosjekter, slik som «Mesternes mester», gjør det noen ganger vanskelig å være student. Her er hun i en av øvelsene i semifinalen. Foto: NRK

HiOA-Helene er klar for finale i Mesternes mester

Lærerstudent og tidligere verdensmester i snøbrettcross, Helene Olafsen (26), er klar for å kjempe i finalen om å bli den første kvinnelige vinneren av NRKs Mesternes mester.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Årets sesong av «Mesternes mester» på NRK hadde premiere lørdag 14. januar. En av årets deltakere er lærerstudenten ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA), Helene Olafsen.

I lørdagens episode, 11. mars, var temaet vinnervilje. Her tok Helene seg videre til programmets finale, og imponerte særlig med å vinne øvelsen «tyngdekraft». Nå kan hun bli «Mesternes mester» sin første kvinnelige vinnner. Tidligere har kun menn vunnet programmet.

Det var keeperen Frode Grodås som måtte forlate konkurransen, og de gjenværende som kjemper om mestertittelen er Tonje Sørli, Helene Olafsen og Anders Jacobsen. Sju andre er blitt slått ut, eller måtte dra hjem på grunn av skade.

Olafsen er tidligere verdensmester i snøbrettcross. I fjor la hun konkurransebrettet på hylla, men fortsatte å studere ved grunnskolelærerutdanningen på HiOA.

Les også: HiOA-Helene kjemper om mestertittel

Vi har en fantastisk klasse med et unikt miljø. Vi hadde blant annet julebord hjemme hos den ene foreleseren vår.

Helene Olafsen

Jeg vil at skolen skal være et hyggelig og morsomt sted å være.

Helene Olafsen

Mesternes mester har en artig produksjon og mesteparten av det du ser på tv stemmer.

Helene Olafsen

Tilfeldig at hun ble lærerstudent

Olafsen forteller at det var tilfeldig at hun bestemte seg for å bli lærer. Det hadde ifølge henne mye å si at hun hadde tid til å studere på grunn av en skade.

— Jeg har prøvd mye forskjellig, og funnet ut av hva jeg ikke vil bli. Så prøvde jeg lærerstudiet og trivdes veldig godt med det. Det var nok en kombinasjon av timingen og at jeg hadde veldig mye tid til å gå på skole fordi jeg ble skadet, sier hun.

Olafsen trives godt på lærerstudiet. Hun trekker fram den gode relasjonen mellom forelesere og studenter som svært positivt.

— Vi har en fantastisk klasse med et unikt miljø. Vi hadde blant annet julebord hjemme hos den ene foreleseren vår, sier lærerstudenten.

Karrierepunktum

På grunn av skader måtte Olafsen legge opp som profesjonell snøbrettkjører. Hun hadde sin siste skade våren 2015, og tok sommeren 2016 beslutningen om å legge konkurransebrettet på hylla.

Hun forteller at det var trist å legge opp som toppidrettsutøver, og beskriver karrieren som fylt av oppturer og nedturer. Olafsen har blant annet vunnet gull og bronse i VM, deltatt i OL og tatt sølv i prestisjefylte X Games.

— Den sommeren var den første på fem år hvor jeg ikke hadde gått på krykker. Jeg fant ut at det betydde mer for meg å kunne være aktiv, og kjøre snowboard og leke resten av livet, enn å satse alt på neste OL, forteller hun.

(Foto: NRK)

— Hva er ditt beste minne fra snøbrettkarrieren?

— Rent resultatmessig er det bronsemedaljen i VM i 2013. Da fikk både lagkompisen min og jeg medalje. Før dette hadde vi vært gjennom mye motgang, så det var en stor opplevelse, svarer hun.

Olafsen ser for seg å stå på snowboard fremover. Hun ønsker å kose seg og utvikle seg på de områdene som er forsvarlig helsemessig.

— Med snowboard kan jeg leke meg mye og det er alltid noe nytt. Hver dag er ulik, og man lærer alltid noe og føler mestring, sier hun.

— Godt utgangspunkt at jeg har lykkes med noe

Den tidligere snøbrettcrosskjøreren har mange prosjekter gående, noe som tidvis kan gjøre det vanskelig å være student.

— Jeg er nok ikke den mest strukturerte studenten. Jeg er ikke den som leser mest og jevnest, men er mer en skippertaksstudent, forklarer hun.

Olafsen synes også det er vanskeligere å motivere seg for studiene, enn det var for snøbrettkarrieren. Men mener at det mye positivt som kan tas med fra toppidrettslivet og inn i studenttilværelsen.

— Det er et godt utgangspunkt at jeg har lykkes med noe og har brent for noe. Når jeg knekker koden på hvordan jeg kan gi det videre, så jeg tror at jeg er inne på noe, sier hun.

Mesternes mester

HiOA-student Olafsen er nå aktuell som deltaker i den åttende sesongen av NRK-programmet «Mesternes mester».

Her konkurrerer hun mot andre tidligere toppidrettsutøvere i forskjellige øvelser. Hun er den yngste deltakeren som noensinne har vært med i programmet. Selv beskriver hun deltakelsen i reality-programmet som en opplevelse for livet.

— Det var en veldig fin tur. Jeg fikk gode venner, sier hun.

— Det er et veldig ektefølt program. Mesternes mester har en artig produksjon og mesteparten av det du ser på TV stemmer, forteller hun om innspillingen.

(Helene i en av øvelsene i det syvende programmet av Mesternes mester 2017 - Foto: NRK)

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS