Styreleder ved Nord universitet, Vigdis Moe Skarstein, og studentrepresentant til styret, Mathias Lauritzen. Foto: Nord universitet/Svein-Arnt Eriksen
Styreleder ved Nord universitet, Vigdis Moe Skarstein, og studentrepresentant til styret, Mathias Lauritzen. Foto: Nord universitet/Svein-Arnt Eriksen

Notert: Nord får studentombud

Notert. Styret ved Nord universitet opprettet en stilling som studentombud.

Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På sitt mars-styremøte vedtok universitetsstyret ved Nord å opprette en stilling som studentombud.

— Jeg håper studentene aktivt vil bruke ombudet når det er på plass, og at vi i tillegg til økt rettsikkerhet for studentene, også vil få viktige innspill til studiekvalitet gjennom ombudets tilbakemeldinger, sier styreleder Vigdis Moe Skarstein i en pressemelding.

Studentleder ved Nord, Lars Jakob Hegge, har vært blant studentene som har kjempet for studentombud, blant annet gjennom et innlegg i Khrono.

«Studentene ved Nord universitet ønsker å bli hørt og sett gjennom at rettssikkerheten deres blir ivaretatt på en tilstrekkelig måte,» skrev han i desember.

Studentrepresentant styret, Mathias Lauritzen, er glad for vedtaket.

— Dette er en viktig sak som mange studenter ved Nord universitet har kjempet lenge for. Studenter kan møte mange ulike utfordringer i studiehverdagen, og vil nå få ett sted der studenter kan få bistand og veiledning.

Tidligere i år snudde regjeringen og sørget for Stortingsflertall for lovfestet studentombud til alle studenter.

Stortinget ble bedt av regjeringen om å stemme over saken 1. mars i år.

Forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø sa til Khrono tidligere i år at #metoo-kampanjen hadde tydeliggjort behovet for studentombud, men at det ikke skulle bli kjernen i deres aktivitet.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS