Jeg må vurdere en ny rektorjobb opp imot andre ting jeg kan bruke tid og krefter på, sier Petter Aasen (snart 63). Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Ønsker Aasen som rektorsøker til Sørøst

Styreleder ved Høgskolen i Sørøst-Norge ser gjerne at rektor ved Høgskolen i Buskerud Vestfold, Petter Aasen, søker rektorjobben ved den nyfusjonerte høgskolen. Aasen har ikke bestemt seg.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Interimstyret ved Høgskolen i Buskerud/Vestfold og Høgskolen i Telemark har lyst ut stillingen som rektor ved det som skal bli en fusjonert høgskole fra årsskiftet og sannsynligvis et profesjonsuniversitet så snart de kan bli godkjent som det.

Les også: Utlysningsteksten

Ifølge utlysningen ser de etter «en rektorkandidat med bred ledererfaring, høy faglig legitimitet og fortrinnsvis kompetanse på professornivå som kan bidra til å bygge en ny institusjon og realisere universitetsambisjonen».

ikke være professor

— Det er altså ikke noe absolutt krav om at en ny rektor skal ha doktorgrad eller være professor?

Med den karrieren og erfaringen Petter Aasen har, er det klart at han vil være en sterk søker.

Rune Nilsen

— Nei, vedkommende  ikke ha professorkompetanse, det er andre kvaliteter som er viktig også og vi skal bruke vett og forstand i ansettelsesprosessen. Men vi ser etter en strategisk og sterk faglig leder, sier interimstyreleder og professor Rune Nilsen (bildet under).

— Det er viktig for oss at en rektor har erfaring fra, og har jobbet i, sektoren og skjønner hvilke utfordringer og muligheter som gjelder, sier Nilsen.

De to nåværende rektorene, Petter Aasen (HBV) og Kristian Bogen (Høgskolen i Telemark) har ennå ikke bestemt seg 100 prosent om de kommer til å søke stillingen. 

— Jeg er ikke ferdig med vurderingene, men høyst sannsynlig kommer jeg ikke til å søke, jeg har ikke doktorgrad og er ikke professor, og det er jo vektlagt i utlysningen at de fortrinnsvis ønsker seg kompetanse på professornivå, sier Kristian Bogen til Khrono. 

— Men det er en jobb du har lyst på? 

— Det er en veldig spennende jobb så selvfølgelig er det en jobb jeg kunne tenke meg, sier Bogen (bildet under). Han kom fra stilling som blant annet divisjonsdirektør ved BI for fem år siden da han tiltrådte som rektor ved Høgskolen i Telemark. Bogen er cand.philol. med hovedfag i amerikansk samfunnsliv og politikk.

Aasen i tenkeboksen

Rektor ved Høgskolen Buskerud Telemark, professor Petter Aasen er heller ikke ferdig med vurderingene sine om han søker eller ikke. 

— Jeg er ikke ferdig med å vurdere dette, og jeg må ha en samtale med styreleder før jeg konkluderer. Jeg må vurdere en ny rektorjobb opp imot andre ting jeg kan bruke tid og krefter på, sier Aasen til Khrono. 

Aasen har vært rektor i Vestfold siden 2007 og før det var han blant annet leder av NIFU i 10 år. 

God interne folk

Styreleder Rune Nilsen sier at de har gode interne kandidater og legger til at han gjerne ser en søknad fra Petter Aasen. 

— Med den karrieren og erfaringen Petter Aasen har, er det klart at han vil være en sterk søker, sier Nilsen. 

— Og hvis Aasen søker får dere kanskje ikke så mange andre søkere?

— — Vi vil ha folk som har glødende kull under beina, og alle søkere, også de interne skal vurderes grundig, sier Nilsen.

Gjerne kvinnelige søkere

— Hva med kvinnelige kandidater, ser du noen sånne? 

— Vi vil gjerne ha kvinnelige søkere, det finnes mange dyktige kvinner som kan fylle denne jobben, sier styreleder Nilsen. 

Høgskolen i Sørøst-Norge har knapp tid på rekrutteringen, men skal forestå den selv uten ekstern hjelp fra rekrutteringsbyrå. 

Stillingen er et åremål på fire år. Øvrige lederstillinger er ikke lyst ut ennå, og ifølge styrelederen kan det være at man må ty til midlertidige løsninger her fra 1.januar 2016. 

Søknadsfristen er 12.november og styret skal ansette ny rektor på et ekstraordinært styremøte 12.desember. Tiltredelse er 1.januar 2016.

 

 

 

 

 

 

 

 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS