Tidligere rådgiver for Arbeiderpartiet og leder av kommunikasjonsbyrået Agendum,Tore Hansen, er ansatt som en av to toppdirektører ved HiOA.

Hansen blir en av to toppdirektører på HiOA

Et enstemmig styre ansatte i dag Tore Hansen som en av to toppdirektører ved HiOA. Hansen har fungert i stillingen i vel et år.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tore Hansen har fungert i stillingen som direktør for organisasjons- og virksomhetsstyring ved Høgskolen i Oslo og Akershus i vel et år, og er en av rektor Curt Rice’ nærmeste medarbeidere.

— Jeg setter stor pris på den tilliten som er vist meg, og gleder meg til å ta fatt på denne jobben på permanent basis. Jeg mener HiOA har unike muligheter til å fylle en helt sentral rolle i et utdannings- og forskningslandskap i rask endring, sier Hansen til internsiden hioa.no (krever pålogging).

På HiOA siden 2013

Hansen begynte i kommunikasjonssjefjobben ved høgskolen våren 2013 etter at pr-byrået han hadde ledet og vært medeier i, Agendum, gikk konkurs høsten 2012. Agendum hadde da blant annet en rammeavtale for pr-tjenester med HiOA. Byrået var sentrale i profileringen av nyfusjonerte HiOA fra 2011.

Hansen har også fungert som kommunikasjonsdirektør ved høgskolen i en periode før han våren 2016 sa opp stillingen ved høgskolen for å bli daglig leder i kommunerevisorenes forening. Rett før han skulle fratre, trakk han imidlertid tilbake oppsigelsen sommeren 2016.

Jeg setter stor pris på den tilliten som er vist meg, og gleder meg til å ta fatt på denne jobben på permanent basis.

Tore Hansen

Les også:

— Hansen har tung erfaring med å navigere i det nasjonale politiske landskapet, han har god kunnskap om og forståelse av UH-sektorens utvikling i Norge i dag, og han har erfaring fra flere av områdene i porteføljen til organisasjons og virksomhets-direktøren. Dette er jeg meget sikker på vil komme HiOA til gode i årene fremover, og jeg gleder meg til et tett samarbeid med Hansen, sier rektor Curt Rice til hioa.no.

Sendt tilbake

Etter planen skulle høgskolestyret ha ansatt Rice’ andre toppdirektør i desember i fjor. Men dengangen sendte styret ansettelsessaken tilbake til administrasjonen på grunn av formell feil. Siden den gang har stillingen vært lyst ut på nytt, uten krav til masterutdanning, og med 30 nye navn på søkerlisten.

Les også: 

Tore Hansen er cand.mag. med fagene journalistikk og økonomi fra det som i dag er Nord universitet. Han tar nå en deltidsmaster i strategisk ledelse på Handelshøyskolen BI, betalt av HiOA.

Les også: Kritikk mot lederlønninger 

Organisasjons og virksomhetsdirektøren ved HiOA er sidestilt med direktør for digitalisering og infrastruktur, Asbjørn Seim og inngår i rektors ledergruppe. Hansen vil ifølge hioa.no ha det øverste ansvaret for fagområdene helse, miljø og sikkerhet (HMS), HR, kommunikasjon og økonomi.

Dyktige kolleger

— Jeg har mange dyktige kolleger i avdeling for organisasjon og virksomhetsstyring, og sammen tror jeg vi kan bidra til å utvikle organisasjonen vår ytterligere i tiden som kommer, sier Tore Hansen.

Hansen har ved HiOA jobbet med målstyring, budsjett- og resultatansvar. Han har også erfaring med ledelse av strategi- og utviklingsprosjekter, heter det i meldingen fra høgskolen. Han har også bakgrunn som politisk rådgiver for Arbeiderpartiet på Stortinget, og som kommunikasjonsrådgiver i ulike stillinger.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS