Petter Aasen (66) søker fire nye år som rektor ved Universitetet i Sørøst-Norge. Foto: Siri Øverland Eriksen

Petter Aasen en av fem menn som søker rektorjobb i Sørøst

Rektorjobb. Fem menn vil bli rektor på Universitetet i Sørøst-Norge, blant dem dagens rektor Petter Aasen.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sittende rektor ved Universitetet i Sørøst-Norge (USN), Petter Aasen (66), signaliserte overfor Khrono i september at han kom til å søke en ny periode som rektor.

— Hvis det nye styret viderefører den strategiske kursen som det tidligere styret har satt, og etterspør den type kompetanse og erfaring som jeg har, kommer jeg til å søke en periode til for å fullføre det arbeid og de prosessene som er iverksatt, sa Aasen.

Fakta

Disse vil bli rektor ved Universitetet i Sørøst-Norge

  • Petter Aasen (66), Åsgårdstrand. Rektor og professor i pedagogikk
  • Jørgen Almlund (57), Hafrsfjord. Selvstendig næringsdrivende
  • Jarle Tommy Bjerkholt (55), Stavern. Viserektor for forskning, innovasjon og internasjonalisering, USN.
  • Thorbjørn Johan Gaarder (64), Oslo. Chief Credit Officer
  • Egil Trømborg (54), Drammen. Eier av T2B consultancy

Styreleder ønsker kvinner på listen

Nå foreligger søkerlisten, og der står Petter Aasen sammen med fire andre menn.

Dette er en nokså vanlig søkermasse i denne sektoren, men jeg beklager at det ikke er kvinnelige søkere.

Tore Isaksen

At alle søkerne er menn som er over 50 år, overrasker ikke styreleder Tore Isaksen, men han hadde likevel ønsket seg kvinnelige søkere.

— Dette er en nokså vanlig søkermasse i denne sektoren, men jeg beklager at det ikke er kvinnelige søkere. Det viktige nå er om det kan melde seg noen kvinner i den videre prosessen som rekrutteringsbyrået skal ha, sier Isaksen.

USN har engasjert et byrå som skal fortsette å lete etter aktuelle rektorkandidater en tid framover.

Ansettelsen skal etter planen skje på styremøtet 21. november.

Aasen og fire til

Petter Aasen var rektor ved Høgskolen i Buskerud og Vestfold (HBV), og før det rektor ved Høgskolen i Vestfold. 1. januar 2016 ble han rektor ved Høgskolen i Sørøst-Norge, etter fusjonen mellom HBV og Høgskolen i Telemark.

En av søkerne sitter i Aasens rektorat. Det er Jarle Tommy Bjerkholt (55), som er viserektor for forskning, innovasjon og internasjonalisering ved USN.

Også Egil Trømborg (54), som inntil i sommer var dekan ved Fakultet for teknologi, kunst og design ved OsloMet har søkt.

I tillegg står to andre menn på listen. Det er Jørgen Almlund (57), som er selvstendig næringsdrivende med eget konsulentselskap og ellers har bakgrunn fra oljebransjen. Sistemann på lista er en gjenganger på mange søkerlister i sektoren, Thorbjørn Gaarder (64), som titulerer seg Chief Credit Officer.

Beklager kvinnemangel

Personal- og organisasjonsdirektør Elisabeth Borhaug ved USN beklager også at det ikke er kvinner på søkerlisten.

— Det kan jeg beklage, at det ikke er kvinnelige søkere, sier hun.

Hvis Petter Aasen får fornyet sitt åremål, vil han være 67 år når neste rektorperiode starter og dermed fylle 70 før utgangen av åremålet.

I staten har man plikt til å fratre ved 70 år, men Borhaug understreker at det kan fravikes hvis arbeidsgiver og arbeidstaker ønsker der.

Styreleder Tore Iversen ser ikke at det kan være noe problem at Aasen når aldersgrensen i rektorperioden, hvis han skulle få fornyet åremål.

Kan bli flere kandidater

USN utelukker ikke at flere kandidater kan bli aktuelle, siden universitetet har engasjert et rekrutteringsbyrå for å finne aktuelle rektorkandidater.

Ifølge en epost fra kommunikasjons - og markedsdirektør Reidun Mangrud ved USN, så kan styret velge å vurdere en eller flere av disse, selv om de ikke står på søkerlisten.

(Saken er oppdatert kl 11 med kommentar fra personal- og organisasjonsdirektør Elisabeth Borhaug og kl 11.10 med kommentar fra styreleder Tore Isaksen)

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS