dødsfall

Professor Hans Petter Eikesdal omkom i trafikkulykke

Hans Petter Eikesdal døde i en trafikkulykke i Sandnes torsdag 6. juli. — Han vil etterlate seg et stort tomrom, sier kollega.

Hans Petter Eikesdal, her fotografert i 2016, omkom i en trafikkulykke torsdag 6. juli.
Publisert Oppdatert

(Saken er oppdatert). 

Hans Petter Eikesdal var professor ved Universitetet i Bergen og arbeidet som overlege og avdelingsdirektør ved kreftavdelingen på Haukeland universitetssjukehus.

Torsdag 6. juli omkom Eikesdal i en trafikkulykke langs E39 i Sandnes i Rogaland.

Politiet frigir navnet i samråd med pårørende, melder TV 2 mandag.

Både rektor ved Universitetet i Bergen (UiB) og instituttleder uttrykker sorg og medfølelse over tapet av en dyktig kollega og medarbeider. 

— Et stort tomrom

Rektor ved UiB, Margareth Hagen, sier til Dagbladet at hun uttrykker medfølelse med familien og de pårørende.

— Eikesdal var en dyktig underviser og en sterk kreftforsker, sier hun.

Også instituttleder ved Klinisk institutt 2 ved Universitetet i Bergen, Pål Rasmus Njølstad, tar beskjeden om dødsulykken svært tungt.

— Jeg har bare godt å si om ham. En flott medarbeider og et godt menneske. Det er bare trist både for familien og oss som jobbet med ham. Mange er berørt av dette, sier Njølstad til Dagbladet.

Eikesdal var leder ved kreftavdelingen på Haukeland, men også ansatt ved UiB. Gjennom flere tiår hadde han bidratt med undervisning av legestudenter.

— Han var en behagelig person å forholde seg til, en høflig og flott mann. Han har behandlet og hjulpet tusenvis av mennesker gjennom mange års arbeid, og mange har fått glede av hans faglige dyktighet. Han var en flink person og sørget for et godt arbeidsmiljø. Han vil etterlate seg et stort tomrom, sier instituttlederen.

Alvorlig ulykke

Trafikkulykken ble karakterisert som alvorlig, og var mellom en buss og en personbil. Eikesdal var fører av personbilen og ble bekreftet død kort tid etter ulykken.

Ulykken etterforskes fortsatt, formidler politiet i en pressemelding.

— Vi er enda tidlig i etterforskningsfasen, og det er på nåværende tidspunkt for tidlig å si noe om årsaken til ulykken, uttaler politiadvokat Amalie Bråten Hauge.

Det er ingen som har status som mistenkt eller siktet i saken.

— Har betydd mye

Administrerende direktør ved Haukeland universitetssjukehus, Eivind Hansen, sier i en pressemelding fra sykehuset at det var med stor sorg at dødsbudskapet ble mottatt.

— Våre tanker og medfølelse går til Hans Petter sine nærmeste, sier Hansen.

— Eikesdal har betydd mye for forskingsaktiviteten ved sykehuset, med viktige bidrag både nasjonalt og internasjonalt, til stadig bedre kreftbehandling, fortsetter direktøren.

Endringslogg: Saken er oppdatert 10.juli 2023  kl 14.36 med kommentarer fra kolleger ved Universitetet i Bergen. 

Powered by Labrador CMS