NTNU campusprosjekt

Prosjektdirektør for NTNU-campus slutter

Prosjektdirektør for campusutvikling ved NTNU, Merete Kvidal, har sagt opp stillingen sin. Hun avviser at det har noe med milliardkuttet for campussamlingen å gjøre.

Prosjektsjef for campusprosjektet ved NTNU, Merete Kvidal.
Publisert

Prosjektdirektøren skal fra i høst over i ny jobb som regiondirektør i Multiconsult.

Meldingen om at Merete Kvidal slutter kommer bare en drøy uke etter at regjeringen halverte budsjettet for campussamlingen fra tolv til seks milliarder kroner.

Overfor Khrono bedyrer hun at beslutningen ikke har noe med budsjettkuttet å gjøre.

— Nei, det har det ikke. Jeg bytter jobb fordi jeg fikk et tilbud på en jobb jeg hadde veldig lyst på.

— Hvordan påvirket det motivasjonen din at budsjettet for campusprosjekt ble halvert?et

Fakta

NTNU Campussamling

  • NTNU skal samle alle fagmiljøene i Trondheim i området på og rundt Gløshaugen.
  • Den nye bevilgningen innebærer at fagmiljøene på Dragvoll flyttes til Gløshaugen, og samlet areal vil bli rundt 91 000 kvadratmeter.
  • Fagmiljøet for musikk (IMU) og Kunstakademiet i Trøndelag (KIT) vil fortsette å ha campus andre steder i Trondheim sentrum.
  • Statsbygg er byggherre.
  • Samlokaliseringsprosjektet hadde inntil den nye bevilgningen en prislapp på 11,8 milliarder kroner, men dette budsjettet er nå halvert.
  • NTNU har også campus i Ålesund og på Gjøvik.

— Budsjettkutet gjør det mer krevende å få til de effektene vi skal ha i prosjektet. Men det er uansett vanskelig å bli lite motivert for en så meningsfylt jobb. Utfordringene fra Multiconsult var likevel så fristende at det var en jobb jeg ikke kunne si nei til, sier hun.

Redusert samling

Campussamlingsprosjektet går ut på å samle NTNUs campuser på ett sted i Trondheim, ved Gløshaugen.

I mars varslet forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe (Sp) at han ønsket å få ned kostnadsrammen, som han mente hadde gått over stokk og stein. Kunnskapsdepartementet påla NTNU å komme med tre nedkuttede alternativer til det opprinnelige campussamlingsprosjektet, som var kostnadsregnet til 11,8 milliarder kroner.

Enden på visa ble at regjeringen kuttet budsjettet til seks milliarder kroner.

Kuttet innebærer at prosjektet fortsetter, men at gjennomsnittlig kvadratmeterpris reduserer ytterligere. Dessuten skal ikke fagmiljøet for musikk (IMU) og Kunstakademiet (KIT) flyttes til Gløshaugen.

- Meningsfylt og givende

I en melding til rektoratet ved NTNU, gjengitt i Adresseavisen, informerer Kvidal om beslutningen sin. Der skriver hun blant annet:

– I de siste seks og et halvt årene, har all min arbeidstid dreid seg om å styrke NTNUs samfunnsoppdrag. For det er det prosjektene våre handler om: Campussamling, Helgasetr, Senter for Psykisk helse, Ocean Space Centre, – og enda flere. Det har vært meningsfylt og givende! Ikke minst fordi jeg jobber med fine folk i og rundt NTNU, som har kompetanse i bøtter og spann, er lyttende, tydelig, modige og smarte.

Powered by Labrador CMS