Nord universitet

Reagerer på å bli kalt uopplyst av universitetet

Gisle Selnes misliker at ledelsen ved Nord universitet kaller ham for «uopplyst professor». 

Professor Gisle Selnes kritiserer Nord-ledelsen for å komme med billige poeng.
Professor Gisle Selnes kritiserer Nord-ledelsen for å komme med billige poeng.
Publisert Oppdatert

«Nei, Nord universitet skal ikke avgjøre om statsråden har tillit» skriver rektor Hanne Solheim Hansen og dekan Elisabeth Ljunggren i et innlegg i Khrono. Universitetet skal undersøke helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol og medstudenten jukset da de skrev masteroppgaven. 

Der avlegger Nord-lederne professorstanden en visitt:

«Når en og annen professor uttaler seg i media om at de ikke har hørt om Nemnda for studentsaker, må det skyldes at de er uopplyste.»

— Billig poeng

Professor Gisle Selnes sjekket lenka Hansen og Ljunggren viste til og konkluderer: Det er meg de snakker om. 

I et innlegg i Khrono skriver han: «Hyperlenken til et VG-oppslag fra 30. januar levner ingen tvil om undertegnede er adressat for dette utfallet.»

Det Selnes viser til at han sa, var at de har brukt tre dager hittil på å finne ut om saken skal opp for Nemnda for studentsaker. Han hadde aldri hørt om noe liknende før, sa han til VG. 

— Hansen og Ljunggren legger inn et poeng av den billige sorten, skriver han i innlegget. 

«Solheim Hansen og Ljunggren bør spørre seg selv hva som får dem til å ty til usakligheter av denne sorten i en sak som reiser alvorlige spørsmål om tilliten til den norske regjeringen»

Khrono har ikke lykkes med å få intervjuet Selnes fredag ettermiddag. 

Kjerkol vil offentliggjøre

I innlegget fastholder Hansen og Ljunggren at Nord universitet ikke vil offentliggjøre hva det kommer fram til etter å ha undersøkte masteroppgaven til Ingvild Kjerkol. Samtidig slår de fast at de som venter på at Nord universitet skal si noe om statsråden skal fortsette eller ikke, vil bli skuffet. Dessuten vil de ta den tida de trenger for å behandle saken grundig. 

Ingvild Kjerkol har imidlertid et helt annet syn på offentlighet enn Nord universitet. 

— Det vil være naturlig at Nord universitets konklusjon gjøres offentlig, for min del, sier Kjerkol til VG.

Ifølge VG betyr dette at hun vil gå offentlig ut med konklusjonen hun får fra Nord universitet. 

Gisle Selnes skriver videre i innlegget at Nord universitet må vokte seg vel for å framstå som regjeringas støttespillere i denne saken. At de mener offentligheten bare må smøre oss med tålmodighet i påvente av et hemmelig vedtak, er en merkelig forståelse av demokrati, hevder han. 

Powered by Labrador CMS