opptak

Rekordmange vil ta master ved Høyskolen Kristiania og BI

— Vi har aldri hatt så mange søkere som i år, sier administrerende direktør ved Høyskolen Kristiania.

— Det gjør oss bade glade og ydmyke at så mange har lyst til å ta mastergraden sin hos oss, sier administrerende direktør ved Høyskolen Kristiania. Bilde er fra karrieredagene 2020 ved Høyskolen Kristiania
Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag 16.april var fristen før å søke seg til høyere utdanning gjennom Samordna Opptak, og ved Høyskolen Kristiania slår de alle rekorder.

— Vi har aldri hatt så mange søkere som i år, vi er faktisk 9 prosent over fjoråret som også var et rekordår, sier Solfrid Lind, administrerende direktør ved Høyskolen Kristiania i en pressemelding.

«Kombinerer høyt faglig nivå med arbeidsrelevans»

Fakta

Søkertall opptak høst

  • Høyskolen Kristiania totalt: 11.211 søkere
  • Fagskolen Kristiania: 2.781 søkere
  • Masterstudier: 1.036 søkere
  • Bachelorstudier: 7.394 søkere

I en vanskelig tid for studentene, ser høgskolen at mange ønsker å trygge fremtiden ved å skaffe seg økt kompetanse. Det er spesielt antall søkere til masterstudiene som har gått langt over fjoråret med hele 9 prosent.

— Det gjør oss både glade og ydmyke at så mange har lyst til å ta mastergraden sin hos oss. Masterprogrammene fra Kristiania kombinerer høyt faglig nivå med arbeidsrelevans. Vi vil at de som søker skal vite at det står veldig dyktige undervisere klare til å ta de imot til høsten, sier hun.

Også fagskolestudiene har hatt gode søkertall. Fagskolen Kristiania har over doblet antall søkere fra 2020 til 2021.

Året har, som for de fleste andre utdanningsinstitusjoner, vært preget av stadige endringer i smittevernregler og bekymrede studenter. Årets resultat i Bergen er også langt over fjoråret.

— Fra høsten 2021 vil vi for første gang tilby masterprogram ved campus Bergen, og første program ut er Master i Ledelse. En utdanning vi skjønner ut ifra søkertallene har vært etterlengtet. Det gjør oss både glade og ydmyke at så mange har lyst til å ta mastergraden sin hos oss, sier Line Louise Røen, avdelingsleder i Bergen i meldingen.

«Tallene gir sterke signaler»

Også Handelshøyskolen BI har gode tall i år.

Søkertallene til BIs masterprogrammer øker med 20 prosent sammenlignet med fjoråret, som også var et rekordår. Dette betyr at mer enn to tusen studenter har lagt inn ønske om studieplass fra høsten 2021.

Rektor ved Handelshøyskolen BI er svært fornøyd med tallene.

— Tallene gir sterke signaler om at BIs studieportefølje er attraktiv også i utfordrende tider. Vi har de siste årene hatt økt fokus på å synliggjøre vår forskning og våre faglige kapasiteter, i tillegg til å vise hva man kan oppnå med en grad og et vitnemål fra BI. Dette er svært sterke og gledelige tall helt i tråd med vår strategi, sa Inge Jan Henjesand på skolens egne nettsider i mars.

Master of Science in Finance er det programmet som har mottatt flest søknader av alle masterprogrammer.

Powered by Labrador CMS