40 prosent flere studenter

Rekordvekst for Kristiania

Høyskolen Kristiania forteller om rekordtall for antall studenter på høgskolen, både nye og gamle. Masterutdanningene vokser mest.

Arne H. Krumsvik, rektor ved Høyskolen Kristiania, er fornøyd med god vekst i studenttallet.
Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Aldri før har så mange søkt seg inn ved Høyskolen Kristiania, og aldri før har så mange søkere fått tilbud om studieplass. Opptaket øker med nærmere 40 prosent fra i fjor, skriver høgskolen i en pressemelding.

Etter årets opptak har Høyskolen Kristiania og Fagskolen Kristiania i overkant av 14.600 studenter fordelt på Oslo, Bergen og på nett. Årsrapporten fra i fjor viser 10.790 studenter.

Per i dag har høyskolen totalt 4.628 nettstudenter, med rullerende opptak hele året. Økningen fra oktober 2019 til september 2020 i antall rene høgskolestudenter på nett er på 46,7 prosent.

Stor vekst i antall masterprogram

Den 15. september leverte Høyskolen Kristiania to nye søknader til mastergradsprogram, og i fjor godkjente Nokut sju nye masterløp ved høgskolen.

— Flere i sektoren har fått bakoversveis når de har hørt hvor mange mastergradsprogrammer Høyskolen Kristiania utviklet og fikk Nokut-akkreditert på ett år, sier rektor Arne H. Krumsvik, i pressemeldingen.

Når det gjelder den største utfordringen på veien til å bli et universitet mener Krumsvik at det gjelder å bevare trua.

— Nå har vi vært gjennom en fase der vi kan snakke om det uten å rødme eller å se ned. Nå snakker vi om det og ser rett på folk og sier «ja det skal vi bli», legger Krumsvik til.

Mastersatsing

Det området som vokser raskest ved Høyskolen Kristiania er master. Ved studiestart hadde Høyskolen Kristiania en økning på 88 prosent i antallet masterstudenter, sammenlignet med året før.

— Vi er vant med at vi vokser veldig fort, og på master må vi vokse enda fortere. Det at vi har fått så mange mastergrader opp å stå er veldig viktig for det byggverket som vi reiser nå, sier Krumsvik.

— Skyldes veksten også fusjoner, har dere ansatt flere folk, og hvordan klarer dere å ta vare på så mange nye studenter?

— Det er tre grunner til at vi vokser, svarer Krumsvik til Khrono:

— Flere søkere til etablerte programmer, nye studieprogrammer og fusjoner. I den rekkefølgen. Veksten gjør at vi også ansetter mange nye medarbeidere, understreker rektoren.

Vektlegger også fagskole

Som rektor har Krumsvik holdt på sin strategi og vært tydelig på sitt budskap «fra fagskole til ph.d.».

Han mener at den yrkesfaglige retningen også er en fullverdig kurs innover i akademia.

— Jeg er veldig opptatt av Y-veien og utradisjonelle, nye veier til utdanning og synes det er veldig fint om vi kan bidra til det. De fleste politikere har våknet og begynt å ta dette på alvor, så jeg tror at det kommer til å skje veldig mye på fagskolesida framover, melder Arne Krumsvik.

Powered by Labrador CMS