35 år gamle Torbjørn Røe Isaksen får ansvaret for å gjennomføre en av regjeringens prestisjesatsinger: Innføringen av kunnskapssamfunnet. Foto: Erik Norrud/Høyre

Røe Isaksen blir ny kunnskapsminister

Høyres Torbjørn Røe Isaksen (H) blir ny kunnskapsminister, mens Høyres Jan Tore Sanner skal avbyråkratisere Norge i et nytt superdepartement.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Klokken 12 i dag møter Erna Solberg Kongen med sitt nye regjeringsmannskap. Blant disse er Torbjørn Røe Isaksen (35). Han blir kunnskapsminister i Solberg-regjeringen. 

Den påtroppende Høyre og Frp-regjeringen har i sin regjeringsplattform valgt ut åtte sentrale satsingsområder, og forskning og høyere utdanning er ett av dem.

Verdensledende universiteter

— Vi skal realisere kunnskapssamfunnet. Dette er nøkkelen til velferden. Vi skal konkurrere på å være smartest - ikke billigst. Slik kan vi bære velferdsutgifter og lønnsnivået vårt i framtiden også, sa Erna Solberg på pressekonferansen der regjeringsplattformen ble presentert. Hun understreket også at de ønsket seg flere universitetsmiljøer i verdensklasse. Samtidig har den påtroppende regjeringen foreløpig satt foten ned for opprettelse av flere universiteter i Norge, så HiOAs satsing og strategi mot universitetssøknad i 2015 er blitt mer usikker.

Røe Isaksen er tidligere Unge Høyre-leder og tidligere redaktør i Minerva. Han skal realisere Solbergs plan om å skape «drømmelæreren» og gjennomføre femårig lærerutdanning og løfte Kunnskaps-Norge opp til å bli verdensledende universitetsmiljøer.

Røe Isaksen har sittet to perioder på Stortinget og har fram til nå vært medlem i Arbeids- og sosialkomiteen. Han er født i Ålesund, vokst opp i Porsgrunn og valgt innpå Stortinget fra Telemark.

Super avbyråkratisering

Jan Tore Sanner (H) blir sjef i et nytt superdepartement Kommunal- og moderniseringsdepartementet, som skal gjennomføre ett til av den nye regjeringens prestisjoeprosjekter, nemlig avbyråkratisering og forenkling. Kan hende vil også det få innvirkninger på universitets- og høgskolesektorene også. 

Den nye regjeringen legger opp til at dagens Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartement skal forsvinne inn i Kommunal- og regionaldepartementet som vil få navnet Kommunal- og moderniseringsdepartementet. Kirkeansvaret legges til Kulturdepartementet.

HiOAs ledelse ønsker ikke å kommentere utnevnelsene av statsråder før de er endelig bekreftet. 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS