rektorvalg 2021

Samdal vil bli rektor ved Universitetet i Bergen

Oddrun Samdal lanserer seg selv som rektorkandidat etter Dag Rune Olsen i 2021. Her er hele teamet.

— Vi har landet på at vi vil stille, og er motiverte for å presentere oss som et rektorteam, sier Oddrun Samdal. Her er hun med resten av teamet hun stiller til valg med. F.v.: Arne Tjølsen, Ragnhild Louise Muriaas, Oddrun Samdal, Nils Gunnar Kvamstø og Camilla Brautaset.
Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag formiddag troppet Oddrun Samdal og fire andre opp på muséplassen ved Universitetet i Bergen — smilende og høytidsstemte. De vil ta over ledelsen av Universitetet i Bergen ved neste periode.

Med seg på rektorlaget har hun Nils Gunnar Kvamstø, Arne Tjølsen, Camilla Brautaset og Ragnhild Louise Muriaas.

Professor Oddrun Samdal stiller som rektorkadidat, og ønsker å overta det ledige vervet fra 1. august 2021 da Dag Rune Olsen går av. Hun er i dag viserektor for utdanning — en posisjon hun har hatt i sju år, sammen med nettopp rektor Olsen.

Kort tid etter at det ble annonsert at Samdal lanserte sitt kandidatur mandag, kom også ytterligere en kandidat på banen: prorektor Margareth Hagen. Hun presenterer sitt team litt senere i dag, og Khrono kommer tilbake til dette.

Så da blir det som Khrono spådde i sommer: rektorvalgkamp mellom to av de som i dag sitter i ledelsen ved universitetet.

Samdal sitt navn har kommet opp som en potensiell kandidat, flere ganger. Tidligere har hun sagt til Khrono at hun ikke hadde bestemt seg ennå. Nå har hun altså gjort det.

Likevel har ikke Samdal og laget hennes laget et politisk program de skal gå til valg på ennå. Det kommer siden.

— Jeg har over lang tid tenkt på å stille som rektorkandidat, sier Oddrun Samdal.

— Jeg har over lang tid tenkt på å stille som rektorkandidat, og fått en del oppfordringer. Jeg kjenner på en veldig sterk motivasjon til å gjøre det. I løpet av sommeren har jeg ringt en del rundt, og fått positive tilbakemeldinger, og ja fra personer som vil gå inn i dette teamet med meg, sier hun til Khrono.

Bredt spekter

Med seg har hun fått Nils Gunnar Kvamstø, Arne Tjølsen, Camilla Brautaset og Ragnhild Louise Muriaas.

Nils Gunnar Kvamstø er tenkt som prorektor. Han er i dag professor ved geofysisk institutt og marin dekan ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet.

Arne Tjølsen — professor i medisin, er tiltenkt rollen som viserektor for utdanning.

Camilla Brautaset — professor i historie, er tiltenkt rollen som viserektor for globale relasjoner.

Ragnhild Louise Muriaas — professor ved Institutt for sammenlignende politikk og prodekan for forskning ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet, er tiltenkt rollen med oppfølging av store satsinger og tverrfakultært arbeid.

Motivert

— Vi har landet på at vi vil stille, og er motiverte for å presentere oss som et rektorteam, sier Samdal.

Hun sier at de kommer til å melde seg til søkekomiteen, men at dette ikke er starten på valgkampen.

— Det er viktig å synliggjøre dette for organisasjonen. Valgkampen starter ved årsskiftet, slik den pleier.

— Jeg har fortsatt nesten et år igjen som viserektor for utdanning, sier hun.

I løpet av høsten vil laget sette sammen en plattform, og konkretisere hva de skal gå til valg på.

— Oddrun er en veldig stødig og solid person, sier Nils Gunnar Kvamstø.

— Hva tar du med deg videre fra rollen du har har nå?

— Jeg syns det har vært veldig stimulerende å sitte i ledelsen ved UiB. Jeg er godt kjent med hele organisasjonen, og ser hvor mye flott og viktig som skjer her. Å være med å løfte dette videre er hovedmotivasjonen min, sier hun.

— Tror du det blir mye konkurranse i år?

— Det vil tiden vise. Vi ønsker jo valg ved UiB, da er det bra og viktig med flere kandidater. Jeg tror og håper det kommer, sier hun.

— Hva er det viktig å inneha som rektor?

— For min del har jeg med meg ledererfaring fra ulike nivåer i organisasjonen — ikke minst på sentralt nivå de siste sju årene. Det er en verdifull basis å ha. Resten av laget har og mye ledererfaring, sier hun.

— Gjort en fremragende jobb

Camilla Brautaset mener det er viktig å bygge lag.

— Jeg synes Universitetet i Bergen er en kjempespennende organisasjon, og har erfaring med å lede — særlig på instituttnivå. Nå er jeg veldig motivert for å ha en hånd med på rattet i den videre utviklingen av institusjonen. UiB er en veldig viktig og spennende institusjon for både regionen og Norge, sier Nils Gunnar Kvamstø.

— Hva får deg til å stille deg bak Oddrun Samdal?

— Oddrun er en veldig stødig og solid person. Hun har tung ledererfaring. Spesielt på utdanningsfeltet er hun sterk. Hun har etter mitt skjønn gjort en fremragende jobb, og har veldig stor tillit. Jeg er imponert over jobben hun har gjort, sier han.

— Oddrun og andre er veldig flinke til å bygge lag. UiB trenger å bygge lag i alle deler av organisasjonen. Dette er noe vi alle både er motiverte for, og har sterk tro på, sier Camilla Brautaset.

Powered by Labrador CMS