Lærerstudent ved Høgskolen i Oslo og Akershus, Helene Olafsen - og dansepartner Jørgen Nilsen skal danse finalen i Skal vi danse på TV2 neste helg. Foto: Thomas Reisæter / TV2
Lærerstudent ved Høgskolen i Oslo og Akershus, Helene Olafsen - og dansepartner Jørgen Nilsen skal danse finalen i Skal vi danse på TV2 neste helg. Foto: Thomas Reisæter / TV2

HiOA-Helene gikk direkte til finale i «Skal vi danse»

Lærerstudent ved Høgskolen i Oslo og Akershus og tidligere proff i snøbrett, Helene Olafsen, danset seg til finaleplass i TV2s «Skal vi danse» lørdag kveld.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

(Foto: Thomas Reisæter/TV2)

Den tidligere snøbrettkjøreren og lærerstudenten ved Høgskolen i Oslo og Akershus, Helene Olafsen (27), danset seg inn i finalen i TV2-programmet «Skal vi danse» lørdag kveld, sammen med dansepartner Jørgen Nilsen.

Hun hadde sterk konkurranse med realitystjerne Grunde Myhrer (21) og skuespiller Cengiz Al (20) i semifinalen.

Neste lørdag møter hun Skam-skuespilleren Cengiz Al i finalen. 

Det er lenge siden jeg har vunnet noe, og skal gjøre alt for å ta med meg pokalen hjem.

Helene Olafsen

— Jeg er så stolt og jeg har brutt så mange barrierer. Det er lenge siden jeg har vunnet noe, og skal gjøre alt for å ta med meg pokalen hjem, sa en glad finalist lørdag kveld. 

Her kan du se henne i lørdagens energiske samba i semifinalen på TV2.

Tidligere i Mesternes mester

Helene Olafsen tok tidligere i år en sterk andreplass i NRKs underholdningsprogram Mesternes Mester, og nå skal hun altså kjempe om en av de to øverste plassene i TV2s Skal vi danse. 

Ifølge TV2 som besøkte henne på trening tidligere i uka hadde hun ikke drømt om å komme så langt som til semifinalen i Skal vi danse. 

— I starten angret jeg på at jeg hadde sagt ja til Skal vi danse, sa hun til kanalen.

— Det er så vanskelig å lære seg å danse, så det har vært mye frustrasjon. Bare det å danse foran noen andre var en utfordring. Jeg måtte til og med lære meg å gå i høye hæler, så i starten så tenkte jeg at dette kom aldri til å gå, sier hun.

Måtte legge opp proffkarriere

På grunn av skader måtte Olafsen legge opp som profesjonell snøbrettkjører. Hun hadde sin siste skade våren 2015, og tok sommeren 2016 beslutningen om å legge konkurransebrettet på hylla.

I et tidligere intervju med Khrono forteller hun at det var trist å legge opp som toppidrettsutøver, og beskriver karrieren som fylt av oppturer og nedturer. Olafsen har blant annet vunnet gull og bronse i VM, deltatt i OL og tatt sølv i prestisjefylte X Games.

— Den sommeren var den første på fem år hvor jeg ikke hadde gått på krykker. Jeg fant ut at det betydde mer for meg å kunne være aktiv, og kjøre snowboard og leke resten av livet, enn å satse alt på neste OL, forteller hun.

— Hva er ditt beste minne fra snøbrettkarrieren?

— Rent resultatmessig er det bronsemedaljen i VM i 2013. Da fikk både lagkompisen min og jeg medalje. Før dette hadde vi vært gjennom mye motgang, så det var en stor opplevelse, svarer hun.

Ros til HiOA

Til Khrono i vår fortalte hun at det roste hun klassemiljøet og lærerne ved lærerutdanningen på Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA).

Men den tidligere snøbrettcrosskjøreren har mange prosjekter gående, noe som tidvis gjør det vanskelig å være student.

— Jeg er nok ikke den mest strukturerte studenten. Jeg er ikke den som leser mest og jevnest, men er mer en skippertaksstudent, sa hun til Khrono. 

HiOA-Helene skal også ifølge Journalen være en av  Eurosports og TVNorges ekspertkommentatorer under vinter-OL i Pyeongchang i Sør-Korea i februar neste år.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS