Forskningsdirektør Christen Krogh melder overgang til Norges Forskningsråd bare 13 måneder etter at han begynte på HiOA. Foto: Eva Tønnessen

Forskningsdirektøren ved HiOA slutter

Forskningsdirektør Christen Krogh ved HiOA har sagt opp stillingen sin, bare 13 måneder etter at han tiltrådte.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

FoU-direktør på Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) Christen Krogh (47) fratrer stillingen i løpet av januar 2014 og skal begynne i en stilling som avdelingsdirektør i en nyopprettet avdeling for instituttpolitikk i Norges Forskningsråd. 

— Jeg trives svært godt på høgskolen og har gode kolleger og en god sjef, men dette var en så spennende mulighet, at jeg valgte å gå videre, er Kroghs første kommentar.

— Jeg er lei for at fartstiden min på HiOA ble litt kort, men gleder meg også til nye utfordringer, sier han.

— Høgskolen på god vei

— Du slutter midt i en viktig strategisk jobb for å få opp forskningsaktiviteten, publiseringspoengene, implementeringen av AFI og NOVA og arbeidet mot å bli universitet?

— Jeg føler at høgskolen er på god vei, og at det er på tide at HiOA blir anerkjent for det den faktisk produserer av forskning og utvikling. HiOA er mye bredere enn flere av landets andre universiteter, sier Krogh.

— Har du noen gode råd til personen som skal ta over etter deg?

— Det er et godt spørsmål, men de rådene jeg har skal jeg gi direkte til rette vedkommende når den tid kommer, sier Krogh.

— Hva er du mest fornøyd med av det du har oppnådd i din relativt korte karriere på HiOA?

— Det blir helt feil av meg å trekke fram noe spesielt. Jeg føler høgskolen er en svært spennende og foroverlent arbeidsplass, der man har et svært godt lag av mange flinke ansatte som i hovedsak drar i samme positive retning, mener Krogh.

— Hva du ikke fornøyd med?

— Ikke noe jeg kommer på nå, svarer Krogh kjapt.

Sier opp etter 13 måneder

Krogh, som har en sentral plass i høgskoledirektørens ledergruppe, begynte i den viktige jobben som forsknings- og utviklingsdirektør ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) 1. september i fjor.

Da kom han fra stillinger som produktdirektør i Opera Software ASA og som førsteamanuensis II i medialedelse og innovasjon ved Høgskolen i Gjøvik. Han er utdannet sivilingeniør fra Universitetet i Glasgow (1988) og tok senere en doktorgrad i filosofi ved Universitetet i Oslo (1997), med en avhandling knyttet til rettsteori, filosofi og informatikk. 

I januar 2014 venter jobben som avdelingsdirektør i Norges Forskningsråd i en nyopprettet avdeling rettet mot instituttsektoren innen forsknings-Norge.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS