115 mill. på ett fakultet

Eksternt konsulentfirma konkluderer med at Det Humanistiske Fakultet ved Københavns Universitet kan klare å spare 115 millioner kroner.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Københavns Universitet har dårlig økonomi. Bakgrunnen er at den danske regjeringen kutter budsjettene for forskning og utdanning.

Fem utdanningsløp legges ned

Det er allerede vedtatt at fem utdanningsløp legges ned ved Det Humanistiske Fakultet i København, skriver unviersitetsavisen.dk ifølge På Høyden. Samtidig skal fakultetet spare 75 millioner kroner frem mot 2019. Men det eksterne konsulentfirmaet Struensee & Co mener nå at det er mulig å spare opp mot 115 millioner kroner. Det skriver Universitetsavisen.

– Struensee & Co fikk i oppdrag å ta hensyn til arbeidstidsavtalen våre og til den faglige bredden og diversiteten – og det har de gjort. Men ut over det har de hatt frie tøyler til å beskrive et scenario der det for alvor spares, skriver dekan Ulf Hedetoft i en e-post til de ansatte – referert av Universitetsavisen.

Kan deltidsansatte undervise?

De har hatt frie tøyler til å beskrive et scenario der det for alvor spares.

Ulf Hedetoft

Innen utdanningsområdet er det mulig å spare over 60 millioner kroner, mener konsulentene. Dette kan gjøres blant annet ved å slå sammen fag. Man kan også spare penger ved å bruke deltidsansatte, vitenskapelig ansatte. Disse kan stå for undervisningen. Dette er et forslag som tidligere er debattert ved universitetet.

Konsulentene går også gjennom fag for fag og ser på hvilke fag som er bærekraftige og ikke. Det er mange utdanninger som får merkelappen «ikke økonomisk bærekraftig».

Redskap - ikke fasit

Dekan Hedetoft understreker, ifølge Universitetsavisen,  at rapporten er et redskap – ikke en fasit. Rapporten skal diskuteres til høsten, og i september vil det etter planen bli arrangert et stormøte. Dekanen garanterer at det ikke vil skje flere personalreduksjoner i år, bortsett fra ved naturlig avgang.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS