Asheim blir vikar for Røe Isaksen

Henrik Asheim blir vikar for kunnskapsministeren, som skal ha pappaperm.

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kongen har i statsråd konstituert stortingsrepresentant Henrik Asheim (H) til kunnskapsminister mens Torbjøn Røe Isaksen har foreldrepermisjon.

Isaksen skal ha permisjon i 10 uker fra 15. september.

— Høyre har mange konkrete og klare valgløfter på skole. Jeg gleder meg til å få vikariere for Torbjørn Røe Isaksen, og sette i gang det viktige arbeidet for neste stortingsperiode for at elevene skal lære mer og norsk skole skal bli enda bedre, sier Henrik Asheim, ifølge hoyre.no.

Asheim er 34 år og er fra Bærum. Han ble valgt inn på Stortinget fra Akershus i 2013 og sitter i Kirke-, utdannings- og forskningskomiteen.

 Asheim legger ikke skjul på gleden over å få være kunnskapsminister noen uker.

— Klart det er en stor ære å bli spurt. Det er ikke hver dag Erna Solberg ringer og spør om du kunne tenke deg å tre inn i regjering, så ja, det var veldig stas, sier han til Dagbladet.

— Hvis vi vinner valget er det utrolig viktig å legge føringene framover for å gjennomføre våre valgløfter innen skole- og utdanningsfeltet de neste fire årene. Vi skal gjennomføre et løft på tidlig innsats i skolen og skape en skole som står bedre til den hverdagen barn og unge møter i 2017, sier han videre.

 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS