KANTINEMAT

Stengte studentkantine på dagen: Grått og sort belegg 

Det har vært lite mat på en kantine hos Høgskolen Kristiania så langt i november.

Høgskolen Kristiania måtte stenge en kantine på dagen etter funn av mystisk støv.
Høgskolen Kristiania måtte stenge en kantine på dagen etter funn av mystisk støv.
Publisert

Mattilsynet mottok tips om en kantine på Høgskolen Kristiania og måtte ta umiddelbare grep da de dukket opp på inspeksjon, skriver Avisa Oslo.

Det var umiddelbart en ubehagelig lukt i lokalet, står det i en kontrollrapport fra Mattilsynet. Det hastet dermed såpass mye å gjennomføre vedtak at ikke det var tid til å varsle. 

Dekket av sort støv

På inventar og utstyr inne på kantinekjøkkenet ble det observert et grått og sort støvbelegg. Da inspektøren dro fingeren langs en kjøkkenflate, ble fingeren dekket med det sort og grå belegget. 

Trolig har belegget og lukten sammenheng med byggearbeid i kjelleren, konkluderte Mattilsynet. 

Selv mente kjøkkenpersonalet at byggestøvet ble spredd gjennom ventilasjonsanlegget. 

I kantinen serveres det varmmat og brødmat som ikke er dekket eller pakket inn. I tillegg er det to utildekkede salatbarer i kantinen. 

Pål Wæraas, som er drift- og sikkerhetssjef på Høgskolen Kristiania, bekrefter ovenfor Avisa Oslo at feilen er funnet og rettet. I tillegg har høgskolen renset ventilasjonskanaler og vasket kjøkkenet grundig. Analyser i laboratorium viser at støvet ikke skal være helsefarlig. 

Ti dager etter at kantinen ble stengt, kom Mattilsynet tilbake og kunne konkludere med at skolen hadde rettet opp i problemene og dermed kunne åpne kantinen for normal drift igjen. 

I en kaffebar i lokalene ble det ikke oppdaget noe støv, og dermed fikk den operere som normalt. Kantinen fikk også selge innpakket yoghurt og brus fra produsent i tiden den ellers var stengt. 

Powered by Labrador CMS