Rektorstillingen ved landets største universitet, NTNU, er ledig fra 1.august neste år. Sittende rektor, Gunnar Bovim, vil være en av søkerne. Foto: Wanda Nathalie Nordstrøm

Rektorstillingen på NTNU er lyst ut

NTNU søker en beslutningsdyktig og inkluderende toppleder med «høy vitenskapelig kompetanse» og mye mer. Tiltredelse august 2017.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Denne uken ble stillingen som rektor ved NTNU lyst ut i hele Norden, skriver På Høyden. I tillegg til krav om «høy vitenskapelig kompetanse», stilles det en rekke krav til vedkommende som skal bli rektor ved landets største universitet. 

Omfattende kravliste

NTNU søker en rektor som: 

  • kan vise til omfattende og vellykket ledelse av større kunnskapsorganisasjoner
  • har førstehånds erfaring fra universitetets kjerneområder og høy vitenskapelig kompetanse innenfor et av universitetets fagområder
  • har god organisasjonsforståelse og evne til å utvikle administrative tjenester tilpasset kjernevirksomheten
  • besitter gode kommunikative evner og evne til å skape tillit og nettverk internt, nasjonalt og internasjonalt
  • ivaretar universitetets målsetting om kontakt og samarbeid med næringsliv og samfunnet forøvrig
  • har erfaring og kjennskap til politiske beslutningsprosesser
  • har en motiverende og inkluderende lederstil preget av samarbeid, medvirkning og dialog
  • er resultatorientert og beslutningsdyktig

Les også: Hele stillingsutlysningen

Bovim søker

Sittende NTNU-rektor, Gunnar Bovim, er ferdig med sin første fireårsperiode i august 2017. Han er en av fem universitetsrektorer som er ferdig med rektorperioden sin i 2017. Ole Petter Ottersen ved Universitetet i Oslo har sittet i to perioder og kan ikke gjenvelges.

Men en rundspørring Khrono hadde tidligere i sommer viste at de andre fire universitetsrektorene: Mari Sundli Tveit ved NMBU i Ås, Anne Husebekk ved UiT Norges arktiske universitet, Dag Rune Olsen ved Universitetet i Bergen og Gunnar Bovim ved NTNU ønsker seg en ny fireårsperiode i rektorstolen. 

Jeg leder for evigheten, og er klar til å gå av på dagen. 

Gunnar Bovim

— Hos oss er det styret som ansetter rektor, og det er helt opp til dem om de ønsker at jeg skal ta en periode til. Jeg leder for evigheten, og er klar til å gå av på dagen, sa Gunnar Bovim til Khrono den gangen.

— Antakeligvis har du fortsatt mye ugjort ved NTNU

— Ja, jeg har tenkt å søke en periode til, slik jeg ser det nå, bekreftet han den gangen og la vekt på at han hadde mye ugjort på blant annet faglige forbedringer på studietilbud, forskning, nyskaping og internasjonalisering. I tillegg drives et stort arbeid med samling av campus i Trondheim og selvfølgelig fusjonsprosess etter at NTNU i fjor fusjonerte med tre ulike høgskoler. 

Fire nye år

Les også: Rektorer satser på en periode til

Rektor ansettes på åremål for fire år. Hvem som får jobben, blir avgjort i desember. NTNU-tyret, som i dag ledes av Hydro-sjef Svein Richard Branzæg, ønsker at rektor kan starte i stillingen 1. august 2017.

Ved forrige rektorutlysning ved NTNU var Bovim den eneste søkeren som fikk holde navnet sitt unntatt de offentlige søkerlistene.

Han er utdannet lege ved UiB. Bovim har tidligere vært dekan ved Det medisinske fakultet ved NTNU, samt administrerende direktør ved St. Olavs Hospital.

De tre siste årene før Bovim kom til NTNU, var han administrerende direktør i Helse Midt-Norge.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS