setter masteroppgaven på vent

Studenten Vetle (23) ble head­huntet av utenriksministeren

Jusstudenten Vetle Langedahl må ta en pause fra studiene ved Universitetet i Tromsø Norges arktiske universitet.

Vetle Langedahl blir politisk rådgiver for utenriksminister Ine Marie Eriksen Søreide
Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vetle Langedahl har bare den siste delen av mastergraden igjen på jusstudiet ved Universitetet i Tromsø Norges arktiske universitet. Men før han kan fullføre graden, skal han tjenestegjøre i utenriksdepartementet.

23 år gamle Langedahl skal nemlig inn i et vikariat som politisk rådgiver for utenriksminister Ine Marie Eriksen Søreide.

Saken er omtalt av flere lokalmedier nord i landet, og til UiT sine egne nettsider, sier han at han ikke kunne la muligheten gå fra seg.

— Jeg fikk en SMS fra Ine, der hun spurte om jeg kunne ringe henne opp når jeg hadde tid. Og da jeg ringte opp fikk jeg tilbudet, utdyper Langedahl overfor Khrono.

Langedahl har vært aktiv i både Unge Høyre og Høyre siden 2011 og allerede rukket å få variert erfaring som politiker.

— Hva slags erfaring kan du skilte med, når du nå skal bli rådgiver for utenriksministeren?

— Jeg har vært kommunestyrerepresentant, fylkesstyrerepresentant, sittet nesten 150 dager på Stortinget og mangler bare selve mastergraden på 30 studiepoeng. Og så har jeg jobbet som konsulent ved UiT og vært styreleder ved studentsamskipnaden.

Studiene tar han igjen til våren.

— Jeg utsetter graden til januar. Det er planen, siden dette er vikariat, sier Langedahl.

– Det blir strålende å få Vetle på laget i Utenriksdepartementet som politisk rådgiver-vikar. Han er en dyktig politiker, som får utrolig gode skussmål fra alle kanter. Å være politisk rådgiver i Utenriksdepartementet er full fart og hardt arbeid, men jeg vet at Vetle ikke er redd for å gyve løs på nye utfordringer og jeg gleder meg til å jobbe sammen med ham, har utenriksminister Ine Eriksen Søreide uttalt til avisa iFinnmark.

Powered by Labrador CMS