ntnu

Studenter starter opp et samtaletilbud for studenter

Prosjektet skal være et tilbud der studenter lager arenaer der andre studenter kan møtes over samtaler, diskusjoner og aktiviteter

Guro Igesund (f.v) og Julie Bjerkevik har i samarbeid med Sit startet prosjektet «Innom», et samtaletilbud for andre studenter.
Publisert

Psykologistudenter kommer med et nytt tilbud til studenter i Trondheim neste semester. Det melder Universitetsavisa.

— Det handler ikke om at du skal tenke at «jeg har behov for helsehjelp», det skal være helt dagligdags. Hele samfunnet har vært nedstengt i over et år, det er klart mange er ensomme. «Innom» skal skape et sosialt rom som er innbydende og tilgjengelig der man kan snakke om alt mulig. Det betyr å prate skit, men også ta opp mer substansielle ting, forteller Guro Igesund til avisa.

Hun og medstudent Julie Bjerkvik er begge studenter ved profesjonsstudiet i psykologi ved NTNU. Sammen har de startet prosjektet «Innom» som skal være et tilbud der psykologstudenter lager arenaer der studenter kan møtes over samtaler, diskusjoner og aktiviteter. De håper å få til et variert tilbud, både en-til-en og i grupper, skriver Universitetsavisa.

Prosjektet har gjennom Studentsamskipnaden i Trondheim, Gjøvik og Ålesund fått deler av midlene som har kommet fra statlig hold i den såkalte studentkrisepakken vedtatt tidligere i vår. Nå har de ansatt et team som skal hjelpe dem å utvikle «Innom».

Ønsker et tilbud for alle

Som studenter kan de ikke drive behandling uten veiledning. Selv om prosjektet ikke er et direkte behandlingstilbud, håper både Bjerkvik og Igesund at flere ønsker å benytte seg av tilbudet

— Dette skal ikke være et klinisk tilbud, men et sted der man kan komme og få den samtalen man ikke har fått det siste året. Og kanskje lære litt om psykologi og litt om seg selv, sier Bjerkvik til Universitetsavisa.

Selv om tilbudet kan kalles «lavterskel» er dette et begrep Igesund og Bjerkvik ikke er spesielt begeistret for.

- Det handler litt om hvilke assosiasjoner som er knyttet til det begrepet. Det er knyttet med nettopp behandling. At det finnes forutsetninger for at du skal ta i bruk tilbudet, forklarer Bjerkvik.

- Ja, du kan si at det skal være en lav terskel for å komme til oss. Men egentlig er det ingen terskel i det hele tatt. Det vi ønsker å drive med er sosiale tilbud. Det er et tilbud for alle, svarer Igesund.

LES VIDERE ETTER ANNONSEN

FÅ NYHETER PÅ MOBILEN
Last ned Khrono-appen!

Download on the App Store Tilgjengelig på Google Play

Planlegger lignende tilbud i Bergen

Nedstengingen av samfunnet det siste året har ført til færre naturlige møteplasser for studentene og nye utfordringer for en ellers så sosial hverdag. Igesund og Bjerkvik forteller at de var kjapt ute med å kontakte Sit for å prøve få til et tilbud som kunne fjerne noen av disse bekymringene.

— Da vi så at regjeringen utlyste midler til sosiale tiltak hev vi oss rundt og spilte inn noen ideer til Sit, forteller iniativtakerne.

Nå som prosjektet er i gang, kan Igesund og Bjerkvik også fortelle til Universitetsavisa at de har begynt prosessen med å se til andre byer. Studentene i Innom samarbeider med studenter i Bergen. Et lignende tilbud er under utvikling der, inspirert av det som gjøres i Trondheim.

— Dette er et prosjekt vi har tro på. Neste semester blir forhåpentligvis et mer normalt et for alle studentene. Vi har tro på at Innom kan bidra med noe positivt i studentenes liv framover, avslutter Igesund.

Powered by Labrador CMS