musikkvideo

Studenter synger ut: — Du må bli fastlege, har dem sagt. Kun 70 timer i uka pluss litt legevakt

Fastlegekrise og økonomisk elendighet bekymrer avgangsstudentene på medisinstudiet ved UiT. Det gir de klar beskjed om i en fersk musikkvideo.

Medisinstudentene ved UiT varter nok en gang opp med en fengende musikkvideo.

— Vi ønsket å benytte anledningen til å dele noen av våre tanker rundt utfordringene helsevesenet står i, sier legestudent Thea Gjøra Mathisen til iTromsø.

Tradisjonene tro har avgangskullet ved medisinstudiet ved UiT Norges arktiske universitet laget musikkvideo til årets juleball. Onsdag ettermiddag var videoen sett over 70.000 ganger på YouTube.

Se videoen nederst i artikkelen!

Fra harmløs til kritisk

I utgangspunktet pleier videoene fra avgangsstudentene ved UiT å være ren harmløs og morsom underholdning, men i år har studentene valgt å ta videotradisjonen til et nytt nivå.

I årets musikkvideo er det nemlig legers arbeidsvilkår og fremtid som utgjør hovedingrediensen, og studentene legger ingenting imellom i sin kritikk av arbeidsbetingelsene.

Det skal nevnes at det hele gjøres med flittig bruk av ironi og humor.

70 timer i uka

Studentene synger blant annet, til tonene fra Abbas «Lay all your love on me»:

«Du må bli fastlege, har dem sagt. Kun 70 timer i uka pluss litt legevakt.»

Og:

«50 vakter på en måned, hvorfor så negativ? Vi elsker tross alt det vi driver med – klar for et doktorliv.»

Helsevesenet har den siste tiden fått kritikk fra flere vinkler. Etter flere år med vedvarende fastlegekrise formidlet Legeforeningen tidligere i høst at 235.000 nordmenn nå står uten fastlege.

I iTromsø forteller medisinstudent Amalie Kjørstad at formålet med musikkvideoen er å formidle at studentene ønsker seg en «levelig arbeidskarriere» når de en gang skal bytte ut skolebenken med fast jobb.

– Vi har muligens litt høyere krav til dette sammenliknet med generasjonene over oss, sier Kjørstad.

Her er videoen:

Powered by Labrador CMS