UNIVERSITETET I TROMSØ

I fjor gikk videoen deres viralt. Sjekk ut årets utgave

Det som startet som en juleballtradisjon hos medisinstudentene ved UiT har blitt en internettsensasjon.

MK15 kan feire at seks års skolegang snart er over. Nå venter livet som turnuslege.
Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Musikkvideo-tradisjonen henger sammen med medisinstudentenes juleball, men i år ble det avlyst grunnet pandemien. Det stoppet ikke studentene, som laget en musikkvideo på koronavennlig vis. Det skriver NRK.

En av studentene som medvirker i videoen, medisinstudent Sofie Jonassen Vibe forteller at de alle er veldig fornøyde med resultatet. I år bærer musikkvideoen preg av kohorter, men alle studentene var enige i at det måtte bli en video, også i år.

– Vi gjør narr av oss selv om at vi er overivrige og klare for arbeidslivet, og at vi endelig er ferdig med studiet. I tillegg tar vi opp dagsaktuelle tema i videoen, sier Sofie Jonassen Vibe til NRK. Vibe synger selv i musikkvideoen, og har vært med på å skrive tekst og lage koreografi.

Årets musikkvideo er basert på låta «Backbeat» av artisten Dagny som selv er fra Tromsø. Kameramann og produksjonsleder, Stein Eirik Simonsen, forteller til Khrono at musikkvideoen allerede har nådd popstjernen.

— Dagny har sett den og var veldig fornøyd. Vi hadde YouTube-premiere som hun så. Veldig hyggelig at hun fulgte med, sier han.

Filmmagi

Dette er Stein Eirik Simonsens tredje musikkvideo i samarbeid med medisinstudentene ved UiT, og hans første med sitt eget firma Backdrop. Det har tidligere vært vanlig at studentene har laget denne selv, men da han ble spurt av søskenbarnet for fire år siden om å hjelpe, ble han nysgjerrig. Nå er prosjektet prioritert over andre, ene og alene fordi han synes det er så gøy.

— Vi har prøvd å få det frem sånn at vi ikke hadde noen utfordringer. Alt skulle se genuint og ekte ut, forteller Simonsen.

På grunn av pandemien fikk ikke elevene filme på sykehuset. Restriksjonene gjorde også at det var en mindre gruppe som måtte fylle de fleste rollene, både som sangere og skuespillere.

— Vi har klart å lure det til å se ganske så ekte ut, men sannheten er at mye er filmet på diverse rom på UiT, røper Simonsen.

I teksten gjør legestudentene narr både av seg selv og feirer at de endelig er ferdig med studiet. "Psoriasis? Candida? Ring oss!" lyder deler av teksten.

Stoltenberg ber om vaksinehjelp

Tidligere har det vært en tradisjon for å ha med kjente personer i musikkvideoene. På grunn av de strenge restriksjonene rundt produksjonen, ble dette løst på en utradisjonell måte i år.

– Vi tenkte på hvem som er dagsaktuelle kjendiser, og svaret ble fort Camilla Stoltenberg. Jeg gikk inn i fullt «stalkertilstand» og fant til slutt nummeret hennes. Heldigvis syns hun det var artig å få forespørselen, sier studenten Sofie Jonassen Vibe til NRK.

I videoen ber direktøren ved Folkehelseinstituttet studentene hjelp om å finne en vaksine mot korona. Teksten til låten og videoen ble laget før noen hadde utviklet en vaksine mot viruset.

Powered by Labrador CMS