Islam Net beskylder HiOA for å ha gjort et rasistisk vedtak

Lederen i Islam Net kaller HiOAs avslag på deres søknad for «…virkelig patetisk, og det er ikke annet enn rasisme».

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Islam Nets leder, Fahad Qureshi, har skrevet en kronikk på Islam Nets hjemmeside, der han ber tilhengerne sine om å våkne opp og gjøre noe før det er for sent.

Qureshi skriver at Høgskolen i Oslo Akershus (HiOA) «…nå har kastet ut muslimene fra studentmiljøet og fratatt oss retten til å engasjere oss på linje med andre». «Brødre og søstre i islam, om vi ikke skal våkne nå, når skal vi våkne?», spør han og mener at «fiendene av islam» steg for steg fortsetter å forby islam i Norge. Han bruker eksempler på at flere ting er blitt forbudt, eller i ferd med å innskrenkes, og han sikter til bønnerom på skolen, retten til å be på jobben, mulighet for fredagsbønn for elever og niqab på skoler, blant annet.

Talsperson for Islam Net HiOA, Yusuf Mohammad, opplyser at foreningen ennå ikke har bestemt seg for om den vil anke avslaget på søknaden.

Kommentarer på kronikk

Kronikken til Quereshi har over 300 «likes» og mange kommentarer. HiOAs Tord Høivik har engasjert seg i debatten og tatt til motmæle. Det er som svar på en av hans kommentarer at Qureshi kommer med sine beskyldninger om rasisme:

«Saken handler ikke om en svak søknad. Ut i fra det jeg vet skal man ikke skrive en personlig søknad, men kun fylle ut et standard skjema med svært lite info som blir etterspurt. Jeg har lest avslagsbrevet som ble sendt til leder for Islam Net Student og det var helt latterlig! Absolutt alle 'argumentene' var bare fjas snekret sammen for å forby Islam Net HiOA som før kalte seg Islam Net Student. Det var virkelig patetisk, og det er ikke annet enn rasisme. Det er ingen hensikt i å debatter med islams fiender om denne saken for de vil ikke høre uansett. Og ja, jeg sier islams fiender fordi det er ikke Islam Net de er imot, det er vanlig islam som den store majoriteten av muslimer verden over tror på. Disse verdiene som HiOA og UiO ser på som diskriminerende osv. er helt vanlige verdier forankret i Koranen som har vært praktisert i over 1400 år av den store massen muslimer som går under navnet 'sunni-islam'», skriver Qureshi.

Som en kommentar til beskyldningene fra Islam Net skriver studiedirektør Marianne Brattland i en epost til Khrono: 

— Denne saken gjelder registrering av studentforeninger. Alle søknader vurderes opp mot høgskolens regelverk. Islam Nets søknad ble avslått fordi den ikke oppfyller de formelle kriteriene for å være studentforening ved HiOA. Alle søknader, fra alle foreninger, er behandlet opp mot det samme regelverket. Dette kalles likebehandling, skriver Brattland.

Vil ha motvekt

I kronikken sin mobiliserer også Qureshi til en akademisk motvekt til det han kaller «fiender av islam» og «politisk korrekte islam-hatere» etter at de fikk nei på søknad om studentforening ved HiOA.

«Det er på tide å våkne opp og bygge en heavy da’wah-front som kan bli en akademisk motvekt til de politisk korrekte islam-haterne, så vi faktisk får gjort en forskjell!», skriver Qureshi. Han ber om penger til å etablere Norges første da’wha-senter, slik at de kan få seg et tilholdssted de kan jobbe fra.

«Å muslimer, vi kan ikke sitte å vente på at politikere skal tale vår sak. Vi kan ikke forvente at noen andre enn oss selv kan redde oss og vårt avspring fra jahannam (helvete). Vi kan ikke forvente rettferdigheten som islam bringer når vi lever under demokrati hvor majoriteten ikke er muslimer. Det demokratiske systemet er bygd slik at majoriteten kan undertrykke minoriteten. Det har vi sett mange konkrete eksempler på nevnt i første avsnitt, hvor det siste er at vi nå blir nektet å etablere studentforeninger på utdanningsinstitusjoner. Vi kan ikke forvente rettferdighet fra de urettferdige, kun Allah er den som kan gi rettferdighet», skriver lederen i Islam Net.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS