smittevernregler

Studentleder deltok på omstridt Ap-nachspiel

Studentleder ved Nord universitet, Emelie Johanne Johansen, bekrefter at hun var på hotellrommet da flere Arbeiderparti-topper muligens brøt smittevernreglene.

Studentleder ved Nord universitet, Emelie Johanne Johansen, beklager at hun deltok på hotellfest med flere Arbeiderparti-topper tidligere i mars.
Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det skapte store overskrifter tidligere denne måneden da NRK kunne avsløre at flere Arbeiderparti-topper hadde brutt det lokale smittevernreglementet i forbindelse med et årsmøtet.

Nestleder i Arbeiderpartiet (Ap) Bjørnar Skjæran og sju andre tok med seg vin og øl opp på et hotellrom etter at middagen under årsmøtet i Nordland Ap var ferdig.

Kun timer tidligere hadde Bodø kommune, der årsmøtet ble holdt, stengt ned kommunen.

Politiet opprettet sak, og Ap-nestlederen beklaget og kalte hendelsen «flau». Politiet har siden henlagt saken, før statsadvokaten opphevet henleggelsen.

Etterforskningen pågår ennå, men mandag kveld ble det kjent at en av deltagerne på den mye omtalte hotellfesten, er studentleder ved Nord universitet, Emelie Johanne Johansen.

Det skriver Bodø Nu.

— Unnskyld

Til Avisa Nordland beklager hun deltagelsen.

— Jeg var på hotellrommet. Der burde jeg ikke vært, og jeg ønsker å gi en uforbeholden unnskyldning for det. Hvis noen har lurt på hvem den ene cideren på NRKs bilder tilhørte: Den var min, sier hun til avisa.

Johansen er tidligere leder av Nordland AUF og deltok på fylkesårsmøtet som sekretær. Hun sier at hun anså ikke smitterisikoen for å være stor da de flyttet festen opp på hotellrommet.

— Vi var samme gjeng på årsmøtet hele helgen. Vi hadde møter med resten av fylkesstyret, spiste middag sammen og ble til slutt sittende på samme rom på kvelden. Min oppfatning der og da var at det ikke utgjorde noen smitterisiko. Det burde vi skjønt. Det er lett å være etterpåklok, men jeg har lært av dette. Jeg har ingen intensjon om å bryte flere regler, sier Johansen til Avisa Nordland.

Tar boten dersom det blir aktuelt

Hendelsen er som nevnt fortsatt under etterforskningen og det er ennå ikke slått fast at hotellfesten var i strid med smittevernreglementet. På tidspunktet da festen fant sted var det maks fem personer som kunne samles i Bodø, mens de nasjonale reglene sa at ti personer kunne samles.

Johansen er uansett klar på at hun tar en eventuell bot på strak arm.

Studentlederen legger ikke skjul på at hendelsen har vært tøff å takle i en krevende tid. Hun har tidligere vært åpen om sin kreftdiagnose. Hun synes også det er ekstra leit å skuffe studentene, som hun mener har fått uforholdsmessig mye kritikk og skyld for smittesituasjonen.

Powered by Labrador CMS