Flere studenter har svart i år

45 prosent svarte på årets studiebarometer på HiOA.

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Svarprosenten på Høgskolen i Oslo og Akershus ble på nesten 45 prosent og ligger dermed litt over landsgjennomsnittet, som endte på 42 prosent. Studiedirektør Marianne Brattland er godt fornøyd med resultatet.

— Jeg er strålende fornøyd med den høye svarprosenten på HiOA på 44,48 prosent. Jeg er også glad for stor fremgang fra i fjor, da vi lå på 32%,  som også var landsgjennomsnittet. Det betyr at vi får en bedre undersøkelse og også får flere studieprogram med i undersøkelsen. Tilbakemeldingene i Studiebarometeret er viktig og vil bli gjennomgått og brukt i de ulike fagmiljøene. Studiebarometeret har kommet for å bli og dette tror jeg kommer til å bli en viktig undersøkelse for sektoren som setter utdanningskvalitet sterkt på agendaen, sier hun.

NOKUT-direktør Terje Mørland er også  fornøyd med resultatet.

— Høy svarprosent skyldes blant annet solid innsats fra både ansatte og studenter rundt om på universitetene og høgskolene som deltok. I NOKUT har vi merket et stort engasjement og mye aktivitet de siste ukene for å få studentene til å si hva de mener om studieprogrammet sitt.

— Studentenes stemme er helt sentral. En svarprosent på over 40 prosent bidrar til at studentene får slagkraft og gir institusjonene et enda bedre redskap i arbeidet med studiekvalitet, sier han i en pressemelding fra NOKUT.

Nesten 60000 andre- og femteårsstudenter har fått undersøkelsen tilsendt på e-post og SMS i løpet av de siste ukene. Resultatene vil bli offentliggjort 2. februar.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS