null Foto: Skjalg Bøhmer Vold
null Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Fornøyd med veilederne

De fleste studentene på høgskolen er fornøyd med veiledningen.

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge en spørreundersøkelse som seksjon for opptak og veiledning har gjort blant studenter på Høgskolen i Oslo og Akershus, er 80 prosent fornøyd med studieveiledningen de har fått.

Undersøkelsen ble sendt ut til potensielle studenter, nåværende studenter og tidligere studenter som hadde vært hos en av veilederne på høgskolen i perioden 1. februar til 16. april i år. I alt kom det inn 69 svar.

— Vi har fått bekreftet at de aller fleste får svar på det de lurer på, samtidig som vi har fått tilbakemeldinger som støtter de tiltakene vi har tenkt å sette i verk fra høsten, som å gjøre veiledningstilbudet mer synlig og forbedre informasjonen på nettsidene våre, sier studie- og karriereveileder Trine Neset Brødremoen.

Hun sier at undersøkelsen viser at studentene har litt problemer med å orientere seg, men at de stort sett er fornøyd med veiledningen de får.

Det var bare 69 studenter som svarte på undersøkelsen, men Brødremoen håper å få flere svar når undersøkelsen gjentas senere. Hun har ikke oversikt over hvor mange som fikk tilsendt undersøkelsen, fordi dette ble gjort av de enkelte veilederne rundt på fakultetene og i sentraladministrasjonen.

Av svarene som kom inn, var de fleste fra nåværende studenter, men også noen potensielle. Høgskolen driver utstrakt veiledning av unge som trenger hjelp til studievalg.

— Vi er veldig stolte tilbudet overfor potensielle studenter. Veilederne har naturligvis ikke grundig kunnskap om alle utdanningstilbud, men de har god oversikt og kan stille de riktige spørsmålene. Vi håper at dette får de ptensielle studentene til å søke mer riktig, og håper og tror at dette kan redusere frafallet, sier seksjonssjef Camilla S. Thorkildsen ved seksjon for opptak og veiledning.

 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS