nmbu

Surfepark, hotell eller butikker? Debatten går i Ås om campusutvikling

Studenter, rektor, lokalbefolkningen og Brettforbundet med ulike forslag. Debatten om hva utbygging av det som blir kalt campus øst i Ås skal bli går høylytt. Til høsten går prosjektet ett steg videre.

1. september 2021 ble Veterinærbygningen ved NMBU i Ås, offisielt åpnet. Nå diskuteres et annet område med tanke på utbygging i Ås.
Publisert Oppdatert

Debatten om hva skal prioriteres på Campus Øst har gått friskt for seg blant lokalbefolkningen. Studenter og ansatte har uttrykt at de vil ha flere butikker og kafeer. Rektor ved NMBU har frontet ønsket om et hotell på tomten. Mye oppmerksomhet fikk også forslaget om å bygge Nordens første surfepark.

— Vi ser for oss et fullt aktivitetssenter med surfebasseng i hjertet. Du kan bygge det på så mange måter. Man kan ha tilbygg med restaurant, tribuner, konferanserom, andre aktiviteter som skateboard, beachvolleyball, lekeplass, klatrevegg og enda mer, fortalte Sondre Hylland, arrangement- og anleggsansvarlig i Brettforbundet, i april til Khrono.

— Får jeg muligheten til å kombinere rektorgjerningen med å lære å stå på surfebrett så syns jeg det hadde vært kjempespennende, responderte rektor Curt Rice, men litt senere kom han til at han heller vil ha et hotell på tomta.

— Jeg ønsker at NMBU tar mer ansvar for utdanning, forskning og formidling gjennom konferanser. For å kunne gjøre det må vi pinadø få et hotell her, sa Rice.

Arbeidet fortsetter til høsten

Ås avis trekker fram at utviklingen av områdene på Campus Øst har stor betydning for lokalsamfunnet. To eksterne arkitektbyråer har vært hyret inn for å lage hver sin mulighetsstudie som skal vise frem potensialet til områdene. Begge disse studiene er nå ferdigstilt.

— Det er to ganske forskjellige mulighetsstudier som er lagt frem, og dette viser at det er ingen fasit på hvordan man kan utvikle campus øst. Vi har nå fått to «reklamebrosjyrer» som universitetet skal bruke i det videre arbeidet med å realisere utviklingen, sier Kjersti Sørlie Rimer, eiendomsdirektør ved NMBU, til Ås avis.

Til høsten starter neste fase av prosjektet. Dette arbeidet skal ledes av Hilde Torvanger, som fra før er sjef for kommunikasjonsavdelingen ved NMBU, opplyser Ås avis.

— NMBU er opptatt av å ha et godt samarbeid med kommunen og opplever at begge har en felles interesse for å skape en bærekraftig utvikling i kommunen og en tettere tilknytning mellom campus og Ås sentrum. Dette er et utrolig spennende oppdrag, og det er stort å få være med på, sier Sørlie Rimer, til Ås avis.

Powered by Labrador CMS