økononomi

Tilbyr sluttpakker til alle ansatte

180 kan bli oppsagt. Nå tilbys alle ved den tekniske høgskolen Chalmers i Sverige sluttpakker.

For å minimerer oppsigelser tilbys ansatte å slutte på dagen ved Chalmers tekniske høgskole i Gøteborg.
Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den tekniske høgskolen Chalmers, som har hovedcampus i Gøteborg, har store økonomiske problemer.

I juni varslet varslet Chalmers i en pressemelding om at 180 ansatte måtte sies opp.

Nå tilbys alle fast ansatte sluttpakke, skriver Gøteborgs-Posten.

Chalmers tekniska högskola er et privat universitet med 3300 ansatte, inkludert midlertidige, og cirka 10.000 studenter.

Intern melding

«Med den hensikt å minimere antall oppsigelser gir Chalmers dere som medarbeidere en mulighet til å forlate Chalmers med en sluttpakke», heter det i en intern melding som Gøteborgs-Posten (GP) har fått tilgang til.

Det går ikke fram av meldingen hvor store sluttpakker det er snakk om, men de som tar i mot tilbudet vil få lengre betalt oppsigelsestid og for de som blir førtidspensjonerer seg vil visse pensjonsavsetninger gjøres fram til de fyller 65 år, heter det.

Likevel sier arbeidsgiveren at det bare vil bli gitt sluttpakker i de tilfeller der det ikke vil være nødvendig å rekruttere nye for å erstatte de som slutter.

— Dette er en mulighet for de medarbeiderne som likevel hadde tenkt å slutte, for å pensjonere seg eller starte for seg selv, til å gjøre det nå på gode vilkår, sier Christian Borg, presseansvarlig på Chalmers, till GP.

Må effektivisere

I pressemeldingen i juni uttalte rektor Stefan Bengtsson at det gjorde vondt å varsle 180 ansatte om at de ikke lenger har en fremtid ved universitetet.

— Dette smerter, men vi er nødt til å effektivisere hele virksomheten vår for å få økonomien i balanse, og således skape forutsetninger for fortsatt å kunne levere utdanning og forskning av høyeste kvalitet, uttalte Bengtsson.

Antall ansatte ved den tekniske høgskolen har økt med nesten 1000 bare i løpet av det siste tiåret.

Dersom det blir iverksatt en fornuftig sparepakke nå, mener Chalmers å ha økonomien tilbake i balanse i løpet av 2022, het det.

Powered by Labrador CMS