Rektorvalg

To kvinner vil bli rektor på Musikkhøgskolen

To rektorteam ledet av hver sin kvinne stiller til valg ved Norges musikkhøgskole.

Forsker Astrid Kvalbein er en av to rektorkandidater som foreløpig stiller ved rektorvalget ved Norges musikkhøgskole.
Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norges musikkhøgskole skal ha ny rektor sommeren 2021, når Peter Tornquists andre rektorperiode tar slutt.

Rektorvalget skal skje 4.-10. februar og fristen for å melde inn forslag til rektor- og prorektorkandidater er 17. januar.

Foreløpig er to rektorkandidater på plass.

Den ene er universitetslektor Lisbeth Wathne Svinø med professor Julius Pranevicius som prorektor.

Lisbeth Wathne Svinø stiller som rektor.

Lisbeth Wathne Svinø har en omfattende utøvende karriere som slagverker bak seg, men måtte legge trommestikkene på hylla av fysiske årsaker, ifølge hennes kampanjenettside. I tillegg til oppgaver som pedagog, veileder og coach, har hun gjennom mange år opparbeidet seg kompetanse innen ledelse, styrearbeid og økonomi, heter det videre.

Den andre kandidaten er forsker, sopran og musikkpedagog Astrid Kvalbein ved fagseksjon for musikkteori, komposisjon og musikkteknologi. Hun har med seg prorektorkandidat og førsteamanuensis Eyolf Dale ved fagseksjon for improvisert musikk, jazz og folkemusikk.

Kvalbein er utdannet ved Norges musikkhøgskole og har blant annet vært med i flere samtidsmusikk-grupper. Doktorgradsavhandlingen hennes fra 2013 utforsket arbeidene til Pauline Hall, en klassisk komponist, teaterkvinne og leder av samtidsmusikkorganisasjonen Ny Musikk.

Kvalbeins rektorteam har foreløpig ingen kampanjenettside å vise til, men Kvalbein ble nylig intervjuet her i Khronos adventsserie.

Powered by Labrador CMS