rektorvalg 2021

To rektorkandidater spørres ut på musikkhøgskolen

Astrid Kvalbein og Lisbeth Wathne Svinø konkurrerer om å bli valgt som rektor ved Norges musikkhøgskole fra 1. august. Tirsdag stiller de på digitalt valgmøte.

Lisbeth Wathne Svinø og Astrid Kvalbein er de to kandidatene i rektorvalget ved Norges musikkhøgskole. Valget foregår 4.-10. februar.
Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De to rektorkandidatene og deres prorektorer presenterer seg på et allmøte på Norges musikkhøgskole (NMH) tirsdag 26. januar kl 15.

Møtet kan følges nederst i denne saken.

Rektorvalget skal foregå elektronisk valg perioden 4. – 10. februar, og den nye rektoren overtar etter Peter Tornquist, som har vært rektor i to fireårsperioder.

Norges musikkhøgskole er en av 10 statlige universiteter og høgskoler som skal ansette eller velge rektor i 2021, og en av de 4 som gjennomfører valg av rektor.

To rektorteam

Det ene teamet ved musikkhøgskolen består av rektorkandidat Astrid Kvalbein (49) og prorektorkandidat Eyolf Dale (35). Kvalbein er forsker og prosjektleder for NMHs historieprosjekt, mens Dale er førsteamanuensis i jazzpiano & studieleder for utøvende jazz.

I det andre teamet er Lisbeth Wathne Svinø (59) rektorkandidaten og Julius Pranevicius (35) prorektorkandidat. Wathne Svinø er blant annet universitetslektor i entreprenørskap ved NMH og rådgiver og veileder i Norsk kulturskoleråd, mens Pranevicius er professor i horn.

Rektorteamene får først fem minutter til å presentere seg og deretter vil de få spørsmål som er sendt inn på forhånd av ansatte og studenter. Spørsmålene blir sortert og tatt med inn i møtet av ordstyrer, student og styremedlem Sverker Rundqvist.

Spørsmål om åremål

Blant spørsmålene som er sendt inn på forhånd handler om den omfattende bruken av en bestemmelse i universitets- og høgskoleloven som gir adgang til åremålsansettelser av ansatte med kunstnerisk kompetanse. Det er fagforbundet og kunstnerorganisasjonen Creo som tar opp dette.

Ifølge loven kan det brukes åremål i undervisnings- og forskerstillinger når skapende eller utøvende kunstnerisk kompetanse inngår som et vesentlig element i kompetansekravet.

Et annet spørsmål gjelder involvering av de ansatte, og hvordan rektorkandidatene ser for seg å involvere de ansatte mer.

I tillegg har kandidatene på forhånd svart på noen spørsmål som kommunikasjonsenheten ved musikkhøgskolen og valgstyret har formulert. Svarene fra Kvalbein og Dale kan leses her, mens svarene fra Wathne Svinø og Pranevicius ligger her.

Powered by Labrador CMS