Lidenskapelig opptatt av fotball yter journaliststudent Anja Sønstevold sitt ytterste for å nå målet om å leve av sporten. Foto: Jan Wang
Lidenskapelig opptatt av fotball yter journaliststudent Anja Sønstevold sitt ytterste for å nå målet om å leve av sporten. Foto: Jan Wang

HiOA-studenter på landslaget

HiOA har flere studenter på landslaget i fotball. Journaliststudent Anja Sønstevold er en av dem. Hun prøver å kombinere toppidrett og studier.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Anja Sønstevold studerer journalistikk tredje året ved Høgskolen i Oslo og Akershus. Sammen med fysioterapistudentene Ingrid Moe Wold og Marita Skammelsrud Lund er hun tatt ut til den nye landslagstroppen.

Sønstevold har spilt fotball halve livet sitt, det startet i Grei, mens for tiden er det Kolbotn som er klubben hennes. Sønstevold sier hennes mål er å leve av sporten på heltid.

— Målet mitt er å bli profesjonell og leve som fotballspiller. Fotballkarrieren går foran alt og alle, forteller Sønstevold. 

Kombinasjon av studier og fotball

Første journalistikkstudieår måtte Sønstevold søke om fritak fra noe obligatorisk undervisning. Dette for å holde fast på fotballkarrieren.

Fotballkarrieren går foran alt og alle.

Anja Sønstevold

— Det var mye obligatorisk undervisning og forelesninger som gjorde situasjonen utfordrende første året. Jeg måtte levere obligatoriske oppgaver før vi i fotballen reiste på samling og kamper, sier Sønstevold.

Fritakssøknad

Kommunikasjon om fritak har gått gjennom faglærer. Videre har en søknad blitt sendt til instituttleder Anne Fogt. Søknadsmetoden Fogt legger til grunn, gjelder først og fremst studentene ved Institutt for journalistikk og mediefag.

— Om du driver idrett på høyt nivå kan du søke om fritak. Samme med politisk aktivitet på høyt nivå. Man må dokumentere situasjonen man står i, og ikke minst kompensere for manglende deltakelse i skolen, forteller Fogt.

Hun oppfordrer flere til å gjøre som Sønstevold.

— Vi oppfordrer studenter til å være aktive, og vi legger til rette for dette, sier Fogt.

Vanskelige valg

Sønstevold synes journalistikkutdanningen  ved høgskolen har vært grei med tanke på fritak til fotballaktiviteter. Hun forteller at hun har fått være med på alt hun har bedt om, men at et fritak kan bli problematisk kommende semester.

— Jeg har ofte kommet over kjipe valg, hvor jeg har måttet droppe ting. Til våren skal vi jobbe med utenriksreportasje. Dette kan bli problematisk for fotballen. Det er ikke sikkert jeg får reist, sier Sønstevold.

Enn så lenge har Sønstevold tro på at hun skal komme i mål med begge sine mål: Beholde plassen på landslaget og bli ferdig utdanna journalist.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS