styremøte

UiT ansetter rektor onsdag

UiT skal for første gang ansette rektor, og det skjer på styremøtet onsdag fra klokken 12. Alle fire søkere holder kortene tett.

Disse to, Dag Rune Olsen og Kenneth Ruud, konkurrerer med professor Edel Elvevoll ved UiT og Jan-Gunnar Winther ved Senter for hav og Arktis om rektorjobben ved UiT. Onsdag avgjør universitetsstyret hvem som blir UiTs første ansatte rektor.
Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag klokken 12 samles styret ved universitetet digitalt for å ansette rektor for fire år fra 1. august 2021.

Det er kun to saker på sakskartet denne dagen. Styret skal vedta endringer i ledelsessystemet for informasjonssikkerhet og personvern, noe som foregår i åpenhet, men så lukkes møtet for sak nummer to: Ansettelse av rektor ved UiT Norges arktiske universitet.

Den første delen av styremøtet, fra klokken 12, kan følges nederst i denne saken.

«Fire sterke søkere»

Da søknadsfristen gikk ut 2. november hadde det meldt seg fire søkere til stillingen som rektor ved UiT.

– Vi har fått fire sterke søkere til jobben, og vi er glad for at det var så stor interesse, sa Stig Slørdahl, som er eksternt styremedlem ved UiT og leder av innstillingsutvalget.

To av søkerne var også å finne på søkerlisten til en annen toppjobb; stillingen som administrerende direktør i Forskningsrådet. Det var UiTs prorektor Kenneth Ruud og rektor ved Universitetet i Bergen, Dag Rune Olsen. Ingen av dem nådde imidlertid opp i Forskningsrådet, der Mari Sundli Tveit nylig ble ansatt som ny toppsjef.

Les også: Hanekamp om to topplederstillinger

Dermed var alle de fire søkerne fortsatt aktuelle som historiens første ansatte rektor ved UiT.

«Ingen kommentar»

Khrono var mandag i kontakt med alle fire søkere og spurte om de er med i finaleheatet. Professor Edel Elvevoll ved Norges fiskerihøgskole på UiT sier at hun ikke kan si noe i forkant av styremøtet onsdag.

— Nei, jeg kan ikke si noe i forkant av styremøtet, dessverre, skriver Edel Elvevoll i en sms
Jan-Gunnar Winther vil ikke kommentere om han er med i finalsheatet.

Og Jan-Gunnar Winther, som er direktør ved Senter for hav og Arktis sier kun dette i en sms: Innstillingen er unntatt offentlighet og jeg kan ikke kommentere den.

Heller ikke prorektor Kenneth Ruud vil kommentere om han fortsatt er aktuell, mens Dag Rune Olsen henviser til styreleder Anne Husebekk.

Den nye rektoren skal lede UiTs samlede virksomhet, ikke bare den faglige, etter at universitetsstyret i juni med 6 mot 5 stemmer vedtok å endre ledelsesmodell fra valgt til ansatt rektor.

Dette er søkerlisten:

  • Edel O. Elvevoll, professor ved Norges fiskerihøgskole på UiT
  • Jan-Gunnar Winther, direktør ved senter for hav og Arktis hos Nofima
  • Dag Rune Olsen, professor og rektor ved Universitetet i Bergen
  • Kenneth Ruud, professor og prorektor for forskning og utvikling ved UiT
Powered by Labrador CMS