Stord campus på Høgskulen på Vestlandet. Foto: Marthe Njåstad

Arbeidsulykke på HVL: Ingeniør fikk støt under forsøk med høyspenning

Ulykke. Under forberedelser til et forsøk som skulle utføres foran skoleungdom, ble en ansatt sivilingeniør ved Høgskulen på Vestlandet slått ut av strømstøt. Mannen kom fra det uten skader.

Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En sivilingeniør ved Høgskulen på Vestlandet (HVL) campus Stord fikk strøm gjennom kroppen da han skulle sette opp et forsøk med høyspent elektrisitet som skulle gjennomføres foran skoleungdom.

Det var under forberedelsene til et arrangement under Forskningsdagene i slutten av september at det gikk galt, forteller Tage Båtsvik, organisasjonsdirektør ved HVL.

— Han ble slått ut, men ringte selv til legevakten og ble fraktet til sykehus av sykebil. Han tilbrakte en natt til overvåkning på sykehuset, men kom fra det uten fysiske skader og var tilbake på jobb igjen etter et par dager, sier Båtsvik til Khrono.

Forsøket som skulle utføres omfattet strøm med en spenning på 20.000 volt, men det er usikkert hvor sterk strøm mannen ble utsatt for.

— Det gikk heldigvis bra, det kunne gått mye verre, sier Båtsvik.

Nå jobber HVL med å gi opplysninger til det rutinemessige tilsynet Arbeidstilsynet har igangsatt. Teorien er foreløpig kortslutning i det elektriske utstyret som skulle brukes.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS