Det nye styret i STA: Olea Norset, Benedicte Nordlie, Andreas Gravdahl, Pernille Klock Rist-Christensen og Emilie Hesselberg. Foto: STA

Ny studentledelse i Agder

Studentvalg. Studentorganisasjonen i Agder (STA) valgte onsdag sin nye ledelse. — Jeg gleder meg til å ta kampen mot foretaksmodellen, sier påtroppende leder, Benedicte Nordlie.

Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

— Jeg og resten av mitt styre gleder oss til å komme i gang med arbeidet vi skal gjøre sammen det kommende året, sier påtroppende leder, Benedicte Nordlie, i en pressemelding.

Det skal være opp til hver enkelt student hvem man vil skal styre universitets retning videre.

Benedicte Nordlie

Hennes nye styre består av Pernille Klock Rist-Christensen som nestleder, Andreas Gravdahl som fagpolitisk ansvarlig, Olea Norset som læringsmiljøpolitisk ansvarlig og Emilie Hesselberg som kommunikasjonsansvarlig.

— Jeg gleder meg til å ta kampen for å sikre universitetsdemokratiet og kampen mot foretaksmodellen, sier Nordlie.​

Det pågår debatt om valgt eller ansatt rektor ved Universitetet i Agder nå, som sammen med det videre arbeidet med universitetets strategi vil være viktige saker for studentene fremover.

— Og hva vil studentene ha?

— Vi ønsker valgt rektor, som også er vedtatt i Studentparlamentet, svarer Nordlie, og forklarer:

— Begrunnelsen bak er prinsipiell: Vi er i et universitetsdemokrati, som inkluderer vår mulighet til medbestemmelse. For at den på toppen skal ha tillit fra organisasjonen må alle kunne være med på å velge dem.

— Men får ikke studentene bedre påvirkningsmulighet gjennom en ansettelsesprosess, når studentstemmene i valget uansett vektes lavere enn de ansatte?

— Vi har diskutert dette og mener at hver enkelt skal ha muligheten til å si sin mening, og ikke bare studentrepresentantene. Det skal være opp til hver enkelt student hvem man vil skal styre universitets retning videre, svarer Nordlie.

​Styret i STA består av 5 medlemmer der leder og nestleder er frikjøpte på fulltid, to av styremedlemmene i halv stilling og kommunikasjonsansvarlig er frikjøpt 20 prosent.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS