Medforskning

— Viktig å være en del av samfunnet

Iver Valved Korsvik og Ole Magnus Oterhals har fullført et 60-timerskurs i forskning og medforskning.

Iver Valved Korsvik (til venstre) og Ole Magnus Oterhals kunne feire det fullførte kurset i strålende solskinn.
Publisert Oppdatert

Forsker og medforfatter av artikkelen Jeg kan!, Ole Magnus Oterhals (40), fullførte nylig et 60-timerskurs i forskning og medforskning ved Høgskolen i Molde.

LES VIDERE ETTER ANNONSEN

FÅ NYHETER PÅ MOBILEN
Last ned Khrono-appen!

Download on the App Store Tilgjengelig på Google Play

Det samme gjorde Iver Valved Korsvik, og denne uken fikk de to kursdeltagerne både diplom, blomster og kake, som bevis på at kurset er gjennomført.

Totalt har 12 medforskere og 27 personer med utviklingshemming fullført pilotkurset dette året.

Ole Magnus Oterhals i forbindelse med intervjuet med Khrono i januar i år.

— Har vært artig

Khrono intervjuet Ole Magnus Oterhals i januar, i forbindelse med at han hadde fått publisert en vitenskapelig artikkel med en lettlest del, sammen med førsteforfatter May Østby. Østby er førstelektor ved Høgskolen i Østfold.

Oterhals fortalte den gangen at han setter pris på å kunne bidra i samfunnet.

I 10 år har han undervist studenter ved Høgskolen i Molde, både på vernepleie- og sykepleieutdanningen, og på ulike videre- og etterutdanninger.

— Det er en rolle jeg trives godt i, og som gir meg variasjon i arbeidsdagen. Jeg har plenty å holde på med, og er interessert i både politikk og samfunn, sa Oterhals til Khrono i januar.

Etter å ha fullført 60-timerskurset i forskning og medforskning ved Høgskolen i Molde, holdt Oterhals tale til forsamlingen.

— Det har vært artig å gå på kurs. Jeg syns det er viktig å være en del av samfunnet, og jeg må få berømme de som har fått i gang dette, sa Oterhals ifølge nettavisen Panorama, som dekket den høytidelige feiringen.

Skal ferdigstille kurset

Det er høgskolelektorene Hege Bakken og Ingrid Krohn Aasgård som har gjennomført kursopplegget i Molde, og det var førstnevnte som ledet markeringen av at kurset var vel gjennomført.

— Det er et kurs om forskning og medforskning for personer med utviklingshemming. Dette handler om brukermedvirkning i forskning, noe som allerede er vanlig i psykisk helse og psykiatri. Man må ha med seg folk som vet hva det handler om, sa Bakken under markeringen.

Arbeidet med å utvikle og gjennomføre kursene er delvis finansiert av Stiftelsen Dam, og høgskolelektor May Østby er prosjektleder.

Under markeringen fortalte Østby at i alt 12 medforskere og 27 personer med utviklingshemming har gjennomført kurset, som er det første i sitt slag i landet.

Nå skal erfaringene som er gjort benyttes til å ferdigstille kurset, og arbeidet skal sluttføres i mai neste år, skriver Panorama.

Powered by Labrador CMS