Rektor Frank Reichert ved Universitetet i Agder mener «Samskaping av kunnskap» er en god visjon, og avfeier kritikken som professor Kristian Gundersen ved Universitetet i Oslo har kommet med. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Visjonsdebatt i Agder

«Samskaping av kunnskap» er forslaget til visjon som Universitetet i Agder får på bordet under styremøtet mandag og tirsdag. Du kan følge møtet direkte på stream her fra 12.15.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Universitetsstyret i Agder skal vedta ny strategi for perioden 2016-2020 i dag.

Det omfatter blant annet ny visjon og universitetets satsingsområder disse årene. Visjonen som ligger på bordet er «Samskaping av kunnskap».

Her kan du følge debatten på styremøtet

Dette betyr samskaping

Ifølge sakspapirene til møtet betyr «Samskaping av kunnskap» at Universitetet i Agder vil kjennetegnes av en samarbeidskultur.

«Kunnskap samskapes når ansatte, studenter og omgivelsene utfordrer hverandre. UiA vil videreutvikle utdanning og forskning på høyt internasjonalt nivå. Kunnskapsutvikling vil skje i spenningsfeltet mellom tett samarbeid og kritisk distanse», står det, og videre:

«Sammen med omgivelsene vil UiA skape nye metoder for internt og eksternt samarbeid. Regionalt, nasjonalt og globalt samarbeid skaper nye perspektiver og løsninger for fremtidens samfunn. UiA skal være en pådriver for utvikling av samfunns-, kultur- og næringsliv.»

Skapte reaksjoner

På aprilmøtet vedtok universitetsstyret både visjon og tre strategiske satsingsområder, men først nå gjøres et endelig vedtak om hele det nye strategidokumentet.

Professor Kristian Gundersen ved Universitetet i Oslo har kritisert visjonen og kalt den en «barneregle», mens UiA-rektor Frank Reichert har forsvart visjonen.

— Det var litt som en aha-opplevelse da strategirådet kom opp med forslaget  «Samskaping av kunnskap». Det var som en verbalisering av det vi ønsker å være og drømmer om, sa Reichert for en tid siden.

Les også:

Tre satsingsområder

De tre satsingsområdene for Universitetet i Agder som universitetsstyret skal ta stilling til er:

  • Læring og utdanning for fremtiden
  • Globalt mindset
  • Samfunnsengasjement og nyskapning

Ifølge innstillingen fra universitetsdirektøren skal det avsettes inntil 5 millioner kroner til tiltak knyttet til de strategiske satsingene høsten 2016.

Det skal også lages en utviklingsplan for forskning, faglig utvikling og kunstnerisk utvikling ved UiA for strategiperioden, og med perspektiver frem til 2025.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS