Kunnskapsminister og Statsråd Thorbjørn Røe Isaksen Foto: Nicklas Knudsen

Fastholder krav på 34,8 mill

Isaksen står fast på krav om 34,8 mil. mot Westerdals.

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kunnskapsdepartementet forteller i en pressemelding at de i etterkant av flere artikler i Dagens Næringsliv om Anthon B. Nilsen-konsernet, som blant annet eier den private høyskolen Westerdals – Oslo School of Arts, Communication and Technology AS (WOACT), har gjort grundige undersøkelser av en rekke forhold knyttet til skolens drift.

Som et resultat av det, forhåndsvarslet departementet i våres at WOACT om kravet på 34,8 millioner kroner.

I en pressemelding tirsdag 6. september forteller departementet at de opprettholder kravet.

Vil kreve pengene tilbake  

— Vi mener at skolen har gitt uriktige opplysninger. Det har ført til at de har fått utbetalt statsstøtte de ikke hadde krav på i en lengre periode. Vi har vurdert skolens argumenter mot kravet, men har etter en grundig juridisk vurdering fattet vedtak om at pengene skal kreves tilbake, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen, i en pressemelding fra departementet.

Tilbakebetalingskravet er knyttet til for mye utbetalt statstilskudd til film- og tv-tilbudet for perioden fra og med våren 2004 til og med våren 2012 (27,7 millioner kroner) og for mye utbetalt statstilskudd til tilbudet i Studio 3D for perioden høst 2008 til vår 2012, samt tidligere tilbud i Scenografi og event for perioden høst 2008 til vår 2011 (totalt 7,1 millioner kroner). 

Utelukker ikke flere krav

Kunnskapsdepartementet utelukker ikke at det kan komme flere tilbakebetalingskrav senere. I tillegg til krav om tilbakebetaling av statstilskudd, har departementet tidligere anmeldt forholdene til Økokrim. 

(Foto: Nicklas Knudsen)

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS