Yngre forskere fikk vitenskapelig pris

Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Heidrun Åm mottar 75.000 kroner som prisvinner. Foto: NTNU

Det Kongelige Norske Videnskabers Selskabs vitenskapelige pris til yngre forskere går i år til Heidrun Åm og Evandro Fei Fang.

De to forskerne mottar 75.000 kroner hver.

Heidrun Åm er førsteamanuensis ved Institutt for sosiologi og statsvitenskap ved NTNU og mottar humanioraprisen. Hun forsker på teknologi og samfunnsendringer. I begrunnelsen skrives det om Åm: « Gjennom sin forskning viser hun stor bredde, selvstendighet og originalitet, med spesielt fokus på koblingen mellom humaniora og teknologi. Forskningen omfatter kunnskapsproduksjon og demokratisk deltakelse knyttet til nano- og bioteknologi, bærekraftig energi og forskningspolitikk».

Evandro Fei Fang er førsteamanuensis ved Institutt for klinisk medisin ved Universitetet i Oslo. Han forsker på molekylære mekanismer for aldring og alders-relaterte sykdommer og mottar naturvitenskapprisen. Om Fang skrives det: «Fang har fra oktober 2017 vært ansatt som forsker ved Universitetet i Oslo, hvor han har etablert en meget aktiv gruppe og driver demensforskning på internasjonalt høyt nivå. Fangs publikasjonsliste teller mer enn 40 fagfellevurderte forskningsartikler, hvorav 21 som førsteforfatter, herav flere i topp-rangerte journaler som Cell, Nature Neuroscience og Nature Communications».

(Mats Arnesen / Khrono)

Powered by Labrador CMS