ansettelse

11 har levert søknad om å bli rektor på kunsthøgskolen

Det har meldt seg 11 søkere til stillingen som rektor ved Kunsthøgskolen i Oslo. En har allerede trukket seg og to har fått holde sine navn hemmelige.

Kunsthøgskolen i Oslo skal for første gang ansette rektor. Nå er søkerlisten klar.
Publisert

Kunsthøgskolen i Oslo skal for første gang ansette rektor, etter at ordningen med rektorvalg ble avskaffet med styrevedtak i høst.

Dagens valgte rektor, Markus Degerman, står ikke på søkerlisten.

I alt er det 11 personer på listen, men to av dem har fått holde sine navn unntatt offentlighet og en kandPidat har trukket seg.

Blant søkerne er Agnete Haaland, tidligere teatersjef ved Den Nationale Scene og før det leder av Norsk skuespillerforbund. Nå er hun titulert som idéutvikler, manusforfatter, produsent og skuespiller i eget kompani.

Boel Christensen-Scheel søker også. Hun er nå dekan ved avdeling for kunst og håndverk i et to-årig vikariat og kom før det fra en stilling som professor i estetikk og kunstteori ved Institutt for estetiske fag på OsloMet.

Operasjef i Nordnorsk Opera og Symfoniorkester AS, Espen Langvik, søker også rektorjobben, og det samme gjør Nils Harald Sødal, som er professor II ved Universitetet i Agder og ellers sanger, scenekunstner og forfatter med en ph.d. innen prestasjonspsykologi.

Knapt flertall for endring

I september vedtok styret ved Kunsthøgskolen i Oslo å endre styringsform. Vedtaket ble gjort med seks mot fem stemmer. Markus Degerman, som også er styreleder, stemte mot endringen. Av sakspapirene gikk det også fram at ledergruppen var mot å gå over til ansatt rektor nå, men flertallet i styret ville det annerledes.

Ansetter i vinter

Et innstillingsutvalg ledet av styremedlem Per Magnus Finnanger Sandsmark gjennomfører nå vurderinger av kandidater og forbereder ansettelsessak for styret.

— Innstillingsutvalget er glade for at det er bred interesse for stillingen som rektor ved Kunsthøgskolen i Oslo. Det viser at mange ønsker å utvikle en nasjonalt ledende vitenskapelig høgskole for kunst, sier Sandsmark i en pressemelding fra KHiO.

— Sammen med rekrutteringsbyrå er vi i dialog med aktuelle kandidater og arbeider med mål om å ansette rektor i vinter, sier han.

Amrop Delphi er engasjert til å bistå i rekrutteringsprosessen.

Dette er søkerlisten:

1.Notland, Helge Andreas Pareli (43), Head of NORCE Academy

2.Haaland, Agnete G. (62), ideutvikler, manusforfatter,produsent, skuespiller i eget kompani

3.Flom, Jonathan (45), General Manager Seattle, USA

4.Unntatt offentlighet

5.Dahr, Arne (53), kulturskolerektor Eidsvoll

6.Kandidaten trukket seg

7.Henriksen, Hans Pitzschker (57), direktør, Aalborg

8.Sødal, Nils Harald (58), professor II

9.Langvik, Espen (47), operasjef

10.Christensen-Scheel, Boel (44), dekan KHiO

11.Unntatt offentlighet, K*****

Powered by Labrador CMS