Kaffe for å legge bort telefonen

Mandag kommer en ny app som belønner studenter for å følge med i timen.

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Appen «Hold» er ikke som andre apper. Istedenfor at man aktivt bruker den, ønsker Hold at du legger bort telefonen. Jo lenger du klarer å holde deg unna telefonen, jo flere poeng får du; ett poeng per 20. minutter brukt på skolen. Og med poengene kan du kjøpe dagens kaffe eller cola. Eller hvis du er veldig flink kan du være med å vinne en Microsoft Surface 3.

Appen vil bli lansert på flere universiteter og høgskoler, Universitetet i Bergen, Høgskolen i Bergen, Universietet i Oslo, Høgskolen i Oslo og Akershus, BI Oslo, BI Trondheim, NTNU Trondheim, NLA Bergen og UiT Norges arktiske universitet.

— Vi fikk ideen om appen siden vi selv opplevde at vi ble forstyrret av mobilen under forelesning, forteller Anders Holm, en av appens utviklere.

— Tidligere har det vært ordninger hvor man straffer studentene ved å ta bort telefonene, mens vi ønsket heller å belønne studentene for å fokusere, legger han til.

Poengene du tjener opp kan du bruke på kaffe, vann eller cola. Andre tilbud er blant annet Über, hvor man kan få gavekort til Über Black. 

— Hensikten er å hjelpe studentene å fokusere og øke kjøpekraften. Vi oppdaget at etter å ha sjekket mobilen på forelesning én gang kan det ta opptil 20 minutter før man tilbake til læringsmodus, sier Holm videre.

Han understreker videre at vi heller ikke er så klar over mobilbruken vår som vi tror.

— Vi kan ta opp mobilen inntil 200 ganger på en skoledag uten at vi er helt klar over det.

Ved å bruke «Hold» som motivasjon til å legge bort telefonen kan man få en belønning mot slutten av dagen, i tillegg til at det kan hjelpe på den faglige prestasjonen.

— Vi får med oss opptil 62 prosent mer informasjon hvis vi legger bort telefonen, og dette kan øke den akademiske prestasjonen vår med 30 prosent, avslutter Holm.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS