Nina Sandberg (Ap) forteller om økt innsats for studenters psykiske helse. Foto: Ketil Blom Haugstulen

Dobler innsatsen for studenters psykiske helse

Statsbudsjettet 2019. I sitt alternative statsbudsjett dobler Arbeiderpartiet innsatsen for studenters psykiske helse i forhold til forslaget fra regjeringen.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nina Sandberg i utdanningskomiteen (Ap) og Elise Bjørnebekk-Waagen i helsekomiteen (Ap) er glade for at Arbeiderpartiet prioriterer studentenes psykiske helse.

— Vi setter av 15 millioner, dobbelt så mye som regjeringen, i statsbudsjettet, forteller Sandberg og Bjørnebekk-Waagen, og de legger til:

Regjeringen tar ikke på alvor at unges psykiske helse er et stort og økende samfunnsproblem.

Nina Sandberg og Elise Bjørnebekk-Waagen

— Regjeringen tar ikke på alvor at unges psykiske helse er et stort og økende samfunnsproblem. Studenter er i en overgangsfase, og mer utsatte enn befolkningen ellers. Når mer enn hver fjerde student har psykiske plager, er dette en utvikling vi trenger et felles krafttak for å stanse.

Både forebygging og behandling

Arbeiderpartiet la fram sitt alternative budsjett torsdag 8. november. Der sa de også nei til stipendomleggingen regjeringen har foreslått.

— God psykisk helse er viktig for å ha det bra i studieårene og lykkes. Arbeiderpartiet her mer både til forebygging og til behandling, sier de to.

de to forteller at de har utarbeidet forslagene i dialog med de berørte. I oktober inviterte Arbeiderpartiet representanter fra lærestedene, samskipnadene og studentene for å drøfte tiltak for god studenthelse.

— Studentenes vilkår opptar oss. Arbeiderpartiet har i denne perioden fått gjennom Studentombud til alle, vi har også foreslått bedre oppfølging og mentorordning, sier Bjørnebekk-Waagen og Sandberg.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS