Nils Rune Langeland har vært en omstridt person ved HiOA siden han ble ansatt i april 2012. Foto: HiOA

Langeland må slutte på HiOA før tida

Nils Rune Langeland må slutte ved HiOA før det toårige forsker-engasjementet hans går ut. Selv sier han at han ikke vet hvorfor.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nils Rune Langeland har vært en omstridt person ved høgskolen helt siden han kom dit i stillingen som forsker og koordinator ved Senter for profesjonsstudier (SPS) 1. april 2012. Da kom han fra jobb som professor i moderne historie ved Universitetet i Stavanger.

Langeland og en av nestorene ved SPS, Rune Slagstad, har hatt store samarbeidsproblemer og professor Slagstad sa opp stillingen sin i fjor høst i protest mot Langelands sjikaner på Facebook blant annet, og fordi ledelsen ikke gjorde nok for å rydde opp i det han mente var et dårlig arbeidsmiljø.

Flere samtaler, advokat involvert

Det skal ha vært flere samtaler mellom Langeland og leder ved SPS, Oddgeir Osland, etter at Slagstad-Langeland-saken sprakk i flere medier i fjor vinter, og etter det Khrono kjenner til skal høgskolens advokat også vært inne i saken.

I går ettermiddag ville ikke SPS-leder Osland kommentere Langelands noe tidligere avgang.

Ærleg talt så veit eg ikkje kvifor eg skal slutte før tida ved SPS.

Nils Rune Langeland

— Jeg må snakke med Langeland og får ikke tak i han, og ikke er det informert om saken internt heller, sa Osland.

På spørsmål fra Khrono om hvorfor han må slutte før engasjementet hans ved skolen går ut, svarte Langeland i går kveld på tekstmelding:

«Ærleg talt så veit eg ikkje kvifor eg skal slutte før tida ved SPS».

Langeland ønsket ikke å la seg intervjue på telefon, men skrev videre på tekstmelding at:

«Det høver dårleg no. Eg er i utlandet. Men du kan gjerne sitere meg på det eg skreiv i førre sms».

SPS-leder Osland er like ordknapp som Langeland selv. I en sms til Khrono skriver han: «Eg kan berre bekrefte at Langeland og eg har blitt enige om at det midlertidige ansettelsesforholdet hans blir avslutta ved årsskiftet. Det er alt.»

Heller ikke høgskolens ledelse ønsker å kommentere saken ytterligere.

— Dette er en personalsak og det er årsaken til at vi hverken kan eller vil debattere saken offentlig, sier kommunikasjonsdirektør, Anne Christel Johnsgaard.

Framdrift og publisering

I tillegg til misnøye med arbeidsmiljøet skal det også ha vært kritikk mot Langeland for manglende framdrift og publisering. Ifølge Cristin, databasen med oversikt over nasjonale forskningsresultat, har Langeland publisert èn artikkel i tidsrommet 2010-2013 og det var en artikkel i Nytt Norsk Tidsskrift nr 3 i september 2012: Holocaust og multikulturalismen - Holocaust-senteret på Bygdøy og menneskerettsrevolusjonen. Det siste som er oppført før det er et intervju i Klassekampen 21. februar 2009. 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS