Påtroppende leder i Norsk studentorganisasjon, Håkon Randgaard Mikalsen, sammen med avtroppende leder Mats Beldo. Foto: Ketil Blom Haugstulen.

Nyvalgt leder: Et stort sjokk som sakte siger inn

#LMNSO. Håkon Randgaard Mikalsen er valgt til leder for Norsk studentorganisasjon for studieåret 2018-19. — Foretaksmodellen vil snu opp ned på norsk høyere utdanning, sa han etter at resultatet ble klart.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fakta

#LMNSO

Landsmøtet i Norsk studentorganisasjon avholdes 20.-22. april i Tønsberg.

Landsmøtet skal blant annet velge studenter til arbeidsutvalget, sentralstyret og komitéer.

Landsmøtet skal også behandle regnskap og budsjett, og i 2018 revidere mangfalds-, inkluderings- og likestillingspolitisk plattform.

Se tidsplanen her.

Tønsberg (Khrono): Håkon Randgaard Mikalsen (27) skal lede Norsk studentorganisasjon det neste året. Han vant allerede i første valgrunde, med over halvparten av stemmene.

— Et stort sjokk som sakte siger inn, er hans første kommentar.

— Hvorfor valgte delegatene deg fremfor de andre kandidatene?

— Jeg håper det er fordi landsmøtet har tro på mine tiltak og løsninger for organisasjonen, og at jeg er den riktige til å sette ord på studentenes frustrasjon.

Foretak definerende for fremtiden

Mikalsen kommer opprinnelig fra Hamar, men er nå leder for Studentparlamentet ved Universitetet i Bergen og sitter i sentralstyret i Norsk studentorganisasjon (NSO). Han ble først inspirert inn i studentpolitikken i ølkøen på et studentnachspiel, av en tidligere studentpolitikers historier fra studentbevegelsen under krigen, fortalte han i sin valgtale.

Om neste års største utfordringer for NSO nevner den nyvalgte lederen heltidsstudenten, løft for studentenes psykiske helse, og utredning av foretaksmodellens betydning:

— Vi må stå opp for studentdemokratiene og universitetsdemokratiene. Foretaksmodellen vil være helt definerende og snu opp ned på norsk høyere utdanning, sier han.

Foretaks-modellen vil være helt definerende og snu opp ned på norsk høyere utdanning.

Håkon Randgaard Mikalsen

Austgulen fornøyd med innsatsen

Utfordrer Ida Austgulen er fornøyd med innsatsen gjennom valgkampen:

— Det er alltid kjedelig å ikke vinne, men jeg er veldig fornøyd med min innsats i valgkampen og gratulerer Håkon med seieren, sier hun.

Den andre utfordreren, Kai Steffen Østensen, hadde trodd skuffelsen skulle være større.

— Det er selvfølgelig alltid kjipt å tape et valg, men jeg hadde egentlig trodd at skuffelsen skulle være større, sier han til Khrono.

— Jeg føler at vi har vist forskjellene mellom kandidatene, og landsmøtet har valgt retningen de vil at organisasjonen skal ta. Jeg tror det er derfor jeg ikke er så veldig skuffet, avslutter han.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS