Marte Øien trekker kandidaturet sitt til leder og stiller heller mot Eigil Hole Lønning på nestleder. Foto: Ketil Blom Haugstulen

Marte Øien trekker seg fra NSO-lederkampen

#LMNSO. Marte Øien trekker kandidaturet sitt til leder av Norsk studentorganisasjon, og stiller heller til nestleder.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fakta

#LMNSO

Landsmøtet i Norsk studentorganisasjon avholdes 20.-22. april i Tønsberg.

Landsmøtet skal blant annet velge studenter til arbeidsutvalget, sentralstyret og komitéer.

Landsmøtet skal også behandle regnskap og budsjett, og i 2018 revidere mangfalds-, inkluderings- og likestillingspolitisk plattform.

Se tidsplanen her.

Interessert i studentpolitikk? Se alle saker fra landsmøtet i Norsk studentorganisasjon på khrono.no/nso

Tidligere leder for Studenttinget NTNU, Marte Øien, var en av fire kandidater til ledervervet i Norsk studentorganisasjon (NSO).

Etter at valgkomitéen mandag la fram innstillingen til neste års øverste studentledelse har Ida Austgulen og Kai Steffen Østensen allerde annonsert at de utfordrer innstilte Håkon Randgaard Mikalsen.

Nå har også Marte Øien konkludert.

— Jeg trekker meg fra ledervalget. Men jeg stiller til nestleder, sier hun til Khrono.

Det viktigste er at NSO får et solid og dynamisk lederteam, og jeg ser potensiale for et kjempegodt team med de andre leder-kandidatene.

Marte Øien

— Fant du det håpløst å gå for nå som det fortsatt er tre andre som går for ledervervet?

— Nei, absolutt ikke. Men det viktigste er at NSO får et solid og dynamisk lederteam, og jeg ser potensiale for et kjempegodt team med de andre lederkandidatene, svarer Øien.

Kamp i tre runder

Øien utfordrer dermed innstilte Eigil Hole Lønning.

Ledervervet velges først, deretter nestleder og til slutt resten av arbeidsutvalget, som betyr at de som ikke blir leder kan stille til nestleder, og til slutt de fire resterende vervene i arbeidsutvalget.

Marte Øien har imidlertid avgjort at det enten er nestleder eller ingenting, noe ikke Lønning har. Han stiller sekundært til fag- og forskningspolitisk ansvarlig.

— Det viktigste for meg har vært å få bruke engasjementet og motivasjonen jeg har for organisasjonen og studentene på best mulig måte. Etter innstillingsprosessen har jeg landet på at jeg kan få gjort det også gjennom nestledervervet.

Reelt valg er ideelt

Eigil Hole Lønning forteller at Øien allerede har orientert ham.

— Det var veldig ryddig. Og jeg var klar over at det var en mulighet at andre kom til å se muligheter etter innstillingen ble lagt frem, sier han.

Nestlederkandidat Eigil Hole Lønning. Foto: Kristian Blystad Houge

Lønning vil fortsette i samme lei frem mot valget i Tønsberg på lørdag.

— Jeg vil fortsette med å vise meg for så mange delegasjoner som mulig, og fronte mitt fokus på arbeidsmiljø, kontakt med medlemslagene og at jeg vil være faglig støtte for leder og det øvrige arbeidsutvalget, sier han, og legger til at det bare er flott at de som ønsker det stiller:

— Reelt valg er det idéelle for organisasjonen fordi landsmøtet da får muligheten til å faktisk ta stilling til hvem de ønsker, som uunngåelig gir et bedre resultat.

Vanskelig og viktig oppgave

Mens Østensen avgjorde umiddelbart mandag og fortsatt stille til leder, og Austgulen bestemte seg tirsdag, konkluderte Øien først i dag onsdag:

— Jeg har tenkt veldig mye etter at innstillingen kom på mandag, og jeg har nå sett at nestledervervet kan gi meg denne muligheten til å få brukt engasjementet mitt.

— Om du ikke blir nestleder, stiller du til arbeidsutvalget ellers?

— Nei.

— Nå som det blir reelt valg i alle tre valgrundene til arbeidsutvalget, hva kan delegatene forvente seg frem mot lørdag når alt skal avgjøres?

— Jeg tror de kan forvente seg veldig engasjerte og motiverte kandidater som alle har veldig lyst til dette. Delegatene har en vanskelig og viktig oppgave foran seg.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS