Valgkomiteens mindretall står på at Anette Myklemyr Magnussen er en enda bedre lederkandidat for studentene på landets største høgskole, enn Christoffer Storm Tiller Alsvik. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Det blir kamp om toppvervet

To kjemper om vervet som leder av Studentparlamentet ved HiOA. Valgkomiteen er delt.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag 25. april skal Studentparlamentet på Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) velge seg et nytt arbeidsutvalg. Dette er studenter som skal sitte på heltid og jobbe for studentene.

Lenge har det bare vært en offentlig lederkandidat, men nå er det det klart at det blir kampvotering om ledervervet, og valgkomiteens flertall har falt på Christoffer Storm Tiller Alsvik (bildet under).

Mindretallet i valgkomiteen innstiller på Anette Myklemyr Magnussen, som opprinnelig stilte til nestleder.

Dermed er det to i kampen om å ta over etter Tord Øverland, én dag før selve valget.

Motkandidaten

— Jeg er fortsatt litt i sjokktilstand, men jeg vil jo gå for leder nå, sier Anette Myklemyr Magnussen til Khrono.

Etter å ha fått vite innstillingen har hun bestemt seg for å gå for ledervervet.

— Innstillingen ga meg nok et ekstra push til å tro at jeg var kompetent nok til å være leder. Jeg trodde ikke det før, siden jeg er den ferskeste av kandidatene til arbeidsutvalget, sier hun. 

Etter at valgkomiteen kunngjorde at mindretallet ønsker Anette Myklemyr Magnussen som ny leder, er det klart at det går mot kampvotering lørdag når Studentparlamentet samles for å gjøre sine valg.

Magnussen er glad for tilliten fra valgkomiteen.

— Jeg hadde ikke stilt hvis jeg ikke hadde blitt innstilt.

De to kandidatene har tiden fram til i morgen, lørdag, på seg til å overbevise om at de er den beste kandidaten. 

Mindretallet sier om Magnussen at hun har en klar og god formidlingsevne, og de tror hun vil representere studentene på en tillitvekkende måte. Videre skriver de:

«Anette er ikke redd for å ta lederrollen når det trengs, og vil være en sterk og tydelig leder for studentene. Hun takler uventede situasjoner godt. Anette har oversikt, og vi tror hun vil sørge for at arbeidsutvalget jobber strukturert med blikket hevet.»

Torsdag var det rundt 30 som møtte opp på Samfunnet Bislet for å høre på kandidatene.

Skjerpes av motkandidat

​— Dette blir spennende, Anette er helt klart en dyktig dame. Nå håper jeg det kan bli en ordentlig debatt, er Alsviks umiddelbare reaksjon.

I går var det valgdebatt på Samfunnet Bislet, med utspørring av de forskjellige kandidatene. Nestleder i Norsk studentorganisasjons, Alexander Sæbø Løtvedt, sto for spørsmålene. Da var Christoffer Alsvik den eneste lederkandidaten.

— Det var en utfordring å skulle ha 20 minutter for meg selv, man blir mer skjerpet når man har en motkandidat, sier han.

Alsvik er flertallet i valgkomiteens førstevalg, og de begrunner valget av ham med at Alsvik har har klare tanker om hvordan han skal lede arbeidsutvalget, og er reflektert rundt rollen som leder, og de skriver videre:

«Vi er sikre på at han vil legge til rette for et godt og levende arbeidsmiljø. Christoffer har bred erfaring fra studentdemokratiet på HiOA, samt erfaring fra studentpolitisk arbeid regionalt og nasjonalt. Vi tror han vil få frem det beste i sine kollegaer, og evner å gi andre rom for utvikling.»

— Målet er fortsatt å sitte i parlamentet, men det er begrenset hvor mye jeg kan legge om retningen nå før lørdag, sier Alsvik.

Utenom innstillingen til ledervervet, er resten av valgkomiteens innstilling enstemmig.

Nestleder: Jakob Loe

Valgkomiteen sier om Jakob Loe at han reflekterer godt og tar utfordringer på strak arm. Videre heter det i innstillingen at:

«Jakob har klare planer om videreutviklingen av studentdemokratiet på HiOA, og en tydelig visjon for hvordan fronte studentenes stemme i møte med ny ledelse. Han er inspirerende og har et smittende humør.»

Loe var i debatt med Magnussen i sofaen på Samfunnet Bislet, og fastholdt at hans hovedkampsak var rekruttering til studentpolitikken.

— Vi må se etter nye løsninger, som for eksempel listevalg. Vi er nødt til å skape tilhørighet til institusjonene, sier Loe.

Han mener at han i et AU vil være litt som Batman i Justice League.

— Jeg er den som forbereder ting og kan være litt djevelens advokat. Jeg kan jobbe internt og være den poteten som kan brukes til alt.

Læringsmiljøansvarlig: Ane Larsen Mjøen

Valgkomiteen sier i innstillingen at Ane Larsen Mjøen er en gledesspreder både arbeidsutvalget og Studentparlametet vil nyte godt av. Faglig legger komiteen vekt på at Mjøen er utdannet ergoterapeut og at hun dermed har fagkunnskap om blant annet tilrettelegging. I tillegg skriver de at:

«Ane Larsen Mjøen brenner for læringsmiljø, og spesielt studenters psykiske helse. Hun viser faglighet og tyngde i sine refleksjoner rundt læringsmiljøarbeidet på HiOA. Ane er empatisk, viser omsorg for de rundt seg, og vil bidra til godt samhold og et positivt arbeidsmiljø.»

Selv legger også Mjøen vekt på at det psykososiale miljøet blant studentene er det viktigste for henne, og det viktigste for hvordan læringsmiljøet er. Hun legger vekt på god kommunikasjon og samarbeid.

— Vi har ressurser vi ikke utnytter fullt, vi må prate om hva som fungerer og synliggjøre hvilke tilbud som finnes, sier Mjøen.

Hennes motkandidat er Amina Ibrahim.

Fagpolitisk ansvarlig: Steinar Olberg

Valgkomiteen vektlegger i sin begrunnelse at Olberg har lang erfaring fra studentdemokratiet på HiOA, og at han har mye kompetanse fra sin tid i Forskning- og utviklingsutvalget (FoU). De skriver også i sin innstilling at:

«Steinar Olberg har klare tanker og visjoner for hvordan han skal knytte forskning og utdanning tettere sammen. Vi mener Steinar vil ta den faglige kompetansen til SP HiOA til nye høyder, og at han bidrar med kreativitet og ro i krevende situasjoner. Han har solid erfaring med prosjektarbeid, og vil bidra til at AU jobber målrettet.»

Dette er i stor grad de samme grunnene han ga selv, i tillegg til at han mener det er for lite fokus på formidling.

Hans motkandidat er Anders Skaug.

Se presentasjon med intervju av kandidatene her.

Til utvalgene innstiller valgkomiteen som følger: 

Læringsmiljøutvalget: Einar Belck Olsen
Læringsmiljøutvalget: Johanna Åhrberg 
Skikkethetsnemnda: Hedda Eia Vestad
Skikkethetsnemnda: Lillian Eide Sørensen som vara til Skikkethetsnemnda.
Klagenemnda: Rune Keisuke Kosaka som fast representant til Klagenemnda. 
Høgskolestyret: Viktor Emanuel Johansson
Høgskolestyret: Kine Nossen
Høgskolestyret, 1.vara: Sandra Yeomans

Begrunnelsen kan du lese her.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS